Tragisk ulykke i Paris: Fyldt tog afsporet

En togulykke i en forstad 25 kilometer syd for den franske hovedstad, Paris, har ifølge myndighederne kostet mindst seks mennesker livet.

Mindst ni er indlagt i kritisk tilstand, mens 17 andre er kommet til skade. Tidligere var der meldinger om mindst syv dræbte.

Øjenvidner siger, at ulykkesstedet minder om en "krigszone".

Natten til lørdag leder redningsmandskab fortsat efter passagerer, som muligvis fortsat er spærret inde eller fastklemt i de væltede togvogne.

Seks togvogne blev ifølge det statslige togselskab SNCF afsporet ved ulykken. Togets tredje og fjerde røg først af skinnerne, og herefter fulgte de andre efter.

Ulykken skete omkring klokken 17:15 ved togstationen i forstaden Bretigny-Sur-Orge.

Overlevende passagerer siger til fransk tv, at toget kørte usædvanlig hurtigt, da det nærmede sig togstationen.

Toget var på vej fra Paris og skulle til byen Limoges, der ligger knap 400 kilometer sydvest for Paris. Ifølge en politikilde blev toget af uvisse grunde afsporet.

- Toget ankom til stationen i høj fart. Det delte sig i to af ukendte årsager. En togdel fortsatte med at rulle, mens den anden blev ved perronen, siger kilden.

En kilde fra det statslige franske togselskab SNCF siger imidlertid, at der ikke var noget problem med togets hastighed.

Den franske præsident, François Hollande, er ankommet til ulykkesstedet for at "se tragediens omfang og støtte redningsarbejdet".

Mange ambulancer, politibiler og redningshelikoptere er ankommet til ulykkesstedet. Alle hospitaler omkring Paris er sat i beredskab til at modtage sårede fra ulykken.

Det statslige franske togselskab SNCF siger til nyhedsbureauet AP, at der var omkring 350 passagerer på toget, da det blev afsporet. Fredag var der særlig mange passagerer om bord, da det er weekenden op til den franske nationaldag Bastilledagen på søndag.

Den værste togulykke i Frankrig skete i 1988, da et løbsk tog bragede ind i et holdende tog på stationen Gare de Lyon i Paris. 56 mennesker mistede livet i ulykken.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip