Turistbus stoppet i DK - Var fyldt med narko

En tysk turistbus havde en kuffert med over 16 kilo amfetamin med over grænsen ved Rødbyhavn, hvor politiet anholdt alle 24 turister. Alle nægtede kendskab til kufferten, og de er nu løsladt igen, oplyser Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Det var onsdag middag ved en rutinemæssig kontrol af en tysk indregistreret turistbus ved ankomsten til Danmark i Rødbyhavn, at Skat fandt narkokufferten.

Bussen var startet i Paris og havde undervejs samlet passagerer op i Belgien, Holland og Tyskland, og målet var Sverige via København.

- I bussen befandt sig i alt 24 turister af forskellig nationalitet. Al bagage blev gennemgået og til sidst lå en kuffert, som ingen af passagererne ville kendes ved, oplyser politiet.

Kufferten blev undersøgt, og det viste sig, at den ud over enkelte beklædningsgenstande indeholdt 16,4 kg amfetamin og en mindre mængde hash.

Personerne i bussen blev anholdt for at finde ejermanden til kufferten.

Afhøringer og tekniske undersøgelser kunne ikke umiddelbart fastlægge ejerskabet til nogen personer i bussen, hvorfor de alle i går aftes blev løsladt igen.

Politiet efterforsker fortsat sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip