Ufaglærte lægesekretærer kæmper imod fyring

Uden uddannelse risikerer man at stå først i køen, når der skal fyres.

Flere steder i sundhedsvæsenet arbejder der lægesekretærer, som ikke har nogen uddannelse.

De er ekstra sårbare, når der skal forhandles løn eller når der sker nedskæringer. Men det kan der nu rådes bod på med en forholdsvis ny uddannelse under GVU (Grundlæggende Voksenuddannelse).

Det skriver Aarhus Universitetshospitals personaleblad, Pulsen.

På Århus Købmandsskole har man for tredje gang startet et hold med GVU-lægesekretærer og her sidder Lisbeth Kristensen.

- Jeg har været ansat i sundhedsvæsenet i 10 år og ønsker at fremtidssikre mig. Jeg ønsker først og fremmest at få et stykke papir på, at jeg er uddannet lægesekretær - og selvfølgelig få et lærerigt forløb på alle måder, siger hun til personalebladet Pulsen.

Det var Lisbeth Kristensens tidligere ledende lægesekretær, der gjorde hende opmærksom på uddannelsen.

Alle har fordel af de ekstra timer på skolebænken, og erhvervsvejleder på Arhus Købmandsskole Martha Skydstrup oplever fuld opbakning fra arbejdsgivernes side.

- Ufaglærte er sårbare. Både når der skal rokeres rundt op en offentlig arbejdsplads, når der skal skæres i normeringen, og ikke mindst år man skal lønplaceres i en ny stilling, siger hun til personalebladet Pulsen.

- Hvis man arbejder som ufaglært, er det bare om at komme i gang. Det gælder om at en kompetencevurdering og få gennemført sin GVU, mens man er i relevant ansættelse, tilføjer hun.

Mens man tager en GVU får man løn i teoriugerne, og arbejdsgiveren fåe efter gældende reglerløntabsgodtgørelse.

 

Dagens Gossip