V uklar på antallet af nedlagte jobcentre

Antallet af jobcentre skal ned.

Det mener partiet Venstre, der i et nyt udspil til en omkalfatring af beskæftigelsesindsatsen lægger op til, at sammenlægge nogle af landets eksisterende 94 jobcentre.

Men hvor mange jobcentre, der skal dreje nøglen om, kan Venstre ikke sætte tal på.

Det understregede partitoppen fredag på et pressemøde i forbindelse med det store oppositionspartis sommergruppemøde i Vestjylland.

- Vi løfter størrelsesordnen for at give mere muskelkraft ind i de enkelte centre, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Venstre lægger op til, at de enkelte jobcentre hver især skal kunne håndtere et befolkningsgrundlag på op mod 75.000 mennesker mod 20.000 i dag.

Men partiet kommer ikke med bud på, hvad den ændring betyder for antallet.

- Det kan vi ikke sige direkte, for det kommer an på, hvordan kommunerne vælger at arbejde sammen. Antallet har vi ikke en færdig model for, understreger Kristian Jensen.

Forslaget om at etablere færre, men stærkere jobcentre er en del af Venstres samlede beskæftigelsesudspil, der lægger op til efterårets reform af området, som regeringen har bebudet.

Samlet set vil Venstre spare fire milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen.

Det skal blandt andet ske ved at indføre et princip om det, partiet kalder "no cure, no pay".

Princippet går ud på, at stærke ledige skal have lov til selv at vælge, om det er deres lokale jobcenter eller eksempelvis private aktører, der skal hjælpe dem i arbejde.

Og her vil Venstre stille krav til de private aktører som virksomheder eller fagforeninger om, at de rent faktisk skal skaffe de ledige et job, hvis det skal udløse en pose penge fra de offentlige kasser.

/Ritzau/

Dagens Gossip