Venstre presser Corydon: Os eller Frank Aaen

Finansminister Bjarne Corydon (S) bør bevæge sig ud af busken og forklare, om han vil lave finanslov med Venstre eller med Enhedslisten.

Sådan siger Venstres finansordfører Peter Christensen. Tirsdag aften møder han Corydon, som forinden forhandler med Enhedslistens finansordfører Frank Aaen.

- Vi har fremlagt bud på, hvordan vi får skabt private job. Enhedslisten vil noget andet.

- Vi får ingen meldinger fra regeringen, om de ønsker at lave en aftale med os. Så jeg frygter, at de er i gang med at lave en aftale med Enhedslisten, siger Peter Christensen.

Regeringens passivitet ved Venstres udspil kan skyldes, at ministrene er handlingslammet, fordi SF'erne vælger ny formand mellem sundhedsminister Astrid Krag og socialordfører Annette Vilhelmsen i stedet for udenrigsminister Villy Søvndal, mener han.

Venstre kræver en erhvervsskattepakke til fire milliarder kroner med en grænsehandelspakke, som fjerner afgifter på fedt og sukker for at stoppe grænsehandlen, hvor danskerne igen valfarter til supermarkeder i Tyskland, påpeger Peter Christensen.

- Det afgørende er, at vi får skabt nogle arbejdspladser. På den lange bane er vi nødt til, at finanslovaftalen fortsætter reformsporet.

- Derfor vil vi gerne hjælpe regeringen med at få gennemført en kontanthjælpsreform. Det frigiver også nogle midler, siger han.

Peter Christensen afviser, at det politisk generer regeringen at lave en finanslovaftale med Venstre som skattereformen, da Enhedslisten stod af som støtteparti.

- Jeg frygter, at taktik spiller en alt for stor rolle for regeringen. Så den tænker mere på, hvordan Enhedslisten vil reagere, end hvad Danmark har brug for lige nu, siger han./ritzau/

 

Dagens Gossip