Video og billeder: Odense Zoo har fået tigerkillinger

Der har været familieforøgelse i Odense Zoo, hvor to tigerkillinger kommet til verden.

Killingerne er nu fem uger gamle, og deres mor er begyndt at tage dem med ud i solen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

De to tigerkillinger er ikke blot en fantastisk nyhed for Odense Zoo, men også en god nyhed for det europæiske arbejde med at redde den truede sibiriske tiger. Ungerne er nemlig af et det højest rangerede tiger-par i Europa.

Den sibiriske tiger er ved at uddø i naturen. Faktisk findes der flere sibiriske tigere i fangenskab på verdensplan end i naturen. 

Det er anden gang, at tigerparret i Odense Zoo får killinger. Desværre døde killingerne første gang. Men zoolog Nina Collatz Christensen er meget optimistisk på vegne af de to nye.

- Første gang døde de inden for få dage, hvilket er meget normalt, når tigerhunnen er førstegangsfødende. En tiger behøver typisk flere kuld, inden den lærer at tage vare på sine killinger. Det er derfor meget vigtigt, at vi i Zoo ikke blander os i, hvordan hun håndterer sine unger. Gør vi det, så får hun måske aldrig de nødvendige færdigheder til selv at opfostre killinger. Denne gang virker hun meget mere fokuseret og rolig i forhold til ungerne. Selv om vi ikke med sikkerhed kan vide, om ungerne klarer den, så tror jeg chancerne er rigtig gode, siger hun.

SE VIDEO OG BILLEDER HER:

Dagens Gossip