Død eller nøgen? Her er forklaringen på dine drømme

Hvad drømte du i nat?

Sommetider kan det være vældig svært at forstå, hvorfor vi drømmer, som vi gør. Hvad betyder det for eksempel, hvis du drømmer, at du er nøgen - eller at du er din kæreste utro?

De komplekse drømme med handlinger, der er langt ude i hampen og har et mærkeligt miks af personer og hændelser, handler om de udfordringer, vi går rundt med. De kan både være følelsesmæssige og intellektuelle, arbejdsrelaterede, siger Michael Rode til Søndagsavisen.

Michael Rode er cand.merc., bachelor i psykologi og forfatter til ’Sådan forstår du dine drømme’.

Her fortæller han, hvad de mest googlede drømme kan betyde.

Ude af kontrol
Hvis du bliver skyllet over af en flodbølge, falder i et dybt hul eller er ved at drukne, kan det være stressvarsler. Her kan drømmene advare dig om, at du skal passe på dig selv og blive bedre til at sige nej.

Nøgen blandt andre mennesker
Hvis du er nøgen blandt folk med tøj på, og det ikke generer dig, kan det tyde på, at du er afklaret med dig selv og din måde at være på. Hvis du er skræmt og prøver på at gemme dig, er du måske bange for at være dig selv.

Utroskab
Drømmer man, at ens partner er utro, kan det være, at han eller hun bruger så meget tid på arbejde, venner, børn eller hunden, at personen ikke er nærværende, og du føler dig overset. Er du selv utro i drømmen, bruger du måske for lidt tid på partneren.

Døden
Det kan være positivt at drømme om døden, for det kan handle om, at du forandrer dig og tager afsked med en gamle sider af dig selv. Mange har også drømme, hvor deres forældre dør. Det kan være for at gøre op med sider af dine forældre, som du ikke selv vil overtage.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

Dagens Gossip

Dagens TV