De 6 mest almindelige drømme og deres betydning

Måske du skal lade være med at læse det her, inden du skal sove?

Nogle mennesker kan kun huske små brudstykker af deres drømme, mens andre kan gengive hver en detalje fra drømmeland.

Uanset hvor meget eller lidt man husker er drømme ofte en mærkelig og fantasifuld størrelse, som har meget lidt at gøre med virkeligheden at gøre.

Og dog. For drømmetydere mener, at indholdet af dine drømme har en betydning. At drømmene fortæller noget om dig.

Læs også: Få psykologens svar: Det her betyder fem populære sexdrømme i virkeligheden

Her følger betydningen af de seks mest almindelige drømme, som de fleste har stiftet bekendtskab med på et tidspunkt:

1. At være nøgen eller afklædt offentlig.
Denne drøm må betegnes som et mareridt for de fleste. Drømmeanalytikere forklarer, at denne type drøm, hvor man er afklædt eller nøgen offentlig, kommer, når du føler eller frygter, at folk har set lige igennem det image, du har forsøgt at projicere af dig selv, og derfor har de set dine sande følelser og hemmeligheder. Med andre ord du føler dig udsat.

2. Tabe tænder.
Når man som voksen drømmer, at man taber sine tænder, er det ofte knap så skægt. Ifølge drømmetydere skyldes drømmen, at der er noget, der får dig til at føle dig utilpas. Fx en situation hvor du følte dig mere som et lille barn end en voksen, måske fordi ingen tog dig seriøst. Det kan også være et hint om, at du mangler selvtillid.

3. Være uforberedt.
Følelsen af at skulle noget vigtigt og være total uforberedt til fx en eksamen, en jobsamtale eller en rejse, kan være udtryk for, at du for nylig har har følt dig uforberedt eller frygtet for, at du var uforberedt. Men situationen i drømmen er ikke den samme, som den du oplevede i virkeligheden. Især perfektionister har denne drøm eller mareridt, om man vil.

4. Finde ægte kærlighed.
I drømmen møder du prinsen på den hvide hest, og du er helt solgt. Og når du vågner fra drømmen, er du fast besluttet på at finde vedkommende. Du gemmer dig selv til en, der minder om prinsen i din drøm. Men det er ikke anbefalesværdigt, for vedkommende fra din drøm findes ikke et sted derude. Men hvis du kan huske din drømmeprins’ karaktertræk kan du gå efter noget lignende, når du leder efter kærlighed i vågen tilstand.

Læs også: 6 tegn på du er en meget sensitiv person

5. Det laaange fald.
Når du falder og falder i en drøm fx ned fra en bro, et højhus eller himlen, så indikerer det, at du holder fast i noget eller en situation. Du har brug for at slappe af og lade tingene ske, du kan ikke kontrollere alt. Man må gerne slippe kontrollen engang imellem - det kan sagtens ende med noget godt for dig.

6. Blive jagtet.
Hvis nogen er efter dig i dine drømme, betyder det, at du flygter fra noget i dit liv, fx et problem. Det er noget, du er nødt til at konfrontere. Men det er lettere sagt end gjort, for det er ikke altid, man selv er klar over, hvad problemet er. Det kan sagtens være en stor og egentlig god mulighed på arbejdet, som virker skræmmende for dig.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip

Dagens TV