Hvor ofte skal du vaske håret? Ikke så ofte som du tror

Måske er du en af dem, der energisk kører shampoo rundt i hele håret hver evig eneste morgen - uden at tænke over om det er nødvendigt?

På dagens.dk har vi spurgt kendisfrisøren Gun-Britt om hvor ofte, man bør vaske sit hår? Hendes korte og præcise svar er en gang om ugen. Men to gange kan gå an, hvis man presser frisøren med det sølvgrå hår.

Ad fy for pokker, tænker de flittige hårvaskere nok. Men der er en mening med de sjælne hårvaske, hvis man lytter til Gun-Britts lidt længere svar.

- Hvis man vasker hår hver dag, vasker man hovedbundens naturlige fedtlag af. Og det er ikke sundt, det er meget sundere at gå flere dage uden at vaske hår, forklarer Gun-Britt, som har 46 års erfaring som frisør.

Men de fleste kvinder står med pænt fedtede lokker efter et par dage uden nærkontakt med vand og shampoo - hvad gør man så?

- Det er selvfølgelig lidt sværere, hvis man har tendens til fedtet hår, men der er løsninger. Fx hårpudder, jeg kan anbefale "Stardust", som suger noget af fedtet ud af håret. Ellers kan man bruge en vildsvinebørste, der børster fedtet ned til hårspidserne, som ofte trænger til noget fedt, siger Gun-Britt.   

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Et spørgsmål om tilvænning
Et andet problem melder sig også, når der er langt mellem hårvaskene. Hvad gør man, når håret drypper af sved efter sport?

- Jeg dyrker selv meget sport, men jeg vasker stadig kun håret en gang om ugen. Det kan sagtens lade sig gøre. Man kan med fordel efter sport bruge en føntørrer til at tørre håret og derefter bruge hårpudder, forklarer Gun-Britt, som ofte møder kunder, der er skeptiske overfor hendes råd om en ugentlig hårvask trods masser af sport.       

Til dem, der stadig ikke er overbeviste om ideen med en ugentlig hårvask kombineret med en sjat hårpudder og en vildsvinebørste, kan Gun-Britt berolige med, at det er et spørgsmål om tilvænning.

- Man skal selv vænne sig til det, men hovedbunden skal også have tid til at vænne sig til nye ting, og lige pludselig gør man det bare uden at tænke over det, siger Gun-Britt.     

Dagens Gossip