Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

| Skrevet af Sol Stoffregen den 9. marts 2016 - 19:29
Foto: Shutterstock.

De brunplettede bananer har en virkning, som de færreste er klar over.

Nogen kan lide bananer, når de er helt grønne og hårde, andre sætter pris på en banan, når den er brun og blød. Og så er der dem, der sværger til bananer med brune pletter.

Lige netop de brunprikkede bananer har en del positive effekter, som du kan nyde godt af, hvis du spiser 2 af dem hver dag, viser nedenstående forskning.

Her er seks gode grunde til, at din krop vil elske dig for at spise bananer med brune prikker:

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

1. De modvirker stress. 
Bananens b-vitaminer er et sejt våben mod stress, og her er de gule og brune frugter ideelle på grund af deres høje niveau af netop b-vitaminer, fremgår det af denne rapport.

2. De modvirker astma.
Det er slet ikke dumt at give børn bananer på daglig basis. Udover de er sunde og fyldt med vitaminer, har forskere også fundet ud af, at børn, der spiser en banan om dagen, har 34% mindre chance for at udvikle astma. 

3. De lindrer PMS-symptomer.
Både bananers høje niveau af vitamin B6 og jern kan hjælpe med at dæmpe de almindelige PMS-symptomer, herunder humørsvingninger, afslører en undersøgelse. Så snup en banan, næste gang du er i et farligt humør på grund af PMS. 

Læs også: Forskere afslører: Dette er den mest mættende morgenmad, du kan give dit barn

4. De giver et energikick.
Skal du have energi i en fart, så er banan sagen, fordi den indeholder ikke mindre end tre naturlige sukkerarter og masser af fiber. Forskning viser, at to bananer kan holde dig kørende i 90 minutter, når du dyrker hård motion. 

5. De er gode for maven.
Lider du i perioder af forstoppelse eller diarré? Så kan du med fordel spise bananer, som har et højt fiberindhold og masser af kalium, der kan medvirke til at genoprette balancen i maven, lyder det fra flere forskere.

6. De er gode mod depression.
Forskning
viser, at bananer kan få dig få hurtigere gennem en hård tid med depressive sygdomme, da de indeholder masser af aminosyren tryptofan, som kroppen kan omdanne til serotonin, som er kendt som et effektivt fornøjelseshormon. 

 

 

 

 

 

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

29. juni 2016

Mindst 36 mennesker er døde efter et tredobbelt bombeattentat i Istanbuls Atatürk-lufthavn tirsdag aften.

Sundhed

29. juni 2016

En ny undersøgelse afslører, hvilket lands kvinder der har de største bryster. Og de er markant større end andre steder.

Advarsler

28. juni 2016

Coop tilbagekalder rosiner, som er solgt i flere supermarkeder rundt omkring i landet. Kunder skal levere rosinerne tilbage eller smide dem ud.

God karma

29. juni 2016

Muhannad fandt massevis af pengesedler i et skab, han havde fået fra genbrug. Først tænkte han, at de måtte være falske, men da han slog dem op på nettet, gik det op for ham, at de var ægte nok. Så vidste han, hvad han måtte gøre.

Frækt

29. juni 2016

En ny undersøgelse afslører, hvilket lands kvinder der har de største bryster. Og de er markant større end andre steder.