Forskere er enige: Sjove mennesker er klogere end alle andre

Dine sjove venner er ikke bare godt selskab, hvis du trænger til at få brugt lattermusklerne.

Sjove personer er ikke bare godt selskab, hvis du trænger til at få brugt lattermusklerne.

Du er sandsynligvis også sammen med et klogt menneske, når du sidder og klapper dig selv på lårene af grin i selskab med sine morsomme venner, lyder det fra forskellige forskningsprojekter.

Evnen til at få folk til at grine, og selv være i stand til at pris på humor, er et tegn på over gennemsnitlig intelligens hos mennesker.

I en undersøgelse fra University of New Mexico bad en gruppe forskere deres elever op at udføre en humoristisk opgave. De studerende skulle indtage rollen som fiktive personer på baggrund af ganske få informationer.

De medstuderende skulle derefter bedømme deltagernes evner til at være sjove, og samtidig skulle de udylde en række forskellige tests om generel intelligens, åbenhed, udadvendthed og samvittighed.

På baggrund af dette fandt forskerne ud af, at den generelle intelligens var en stærk indikator for humor. De amerikanske forskere konkluderede, at humor er et tegn på underliggende kognitive evner.

På Bucknell University i den amerikanske delstat Pennsylvania har forskere også set nærmere på sammenhængen mellem humor, kreativitet og intelligens.

Læs også: Årets bedste kontor-spøg: Nøgenmodel skræmmer forvirrede mænd

Forskerne fandt ud af, at mens kreativitet og intelligens var uafhænginge af hinanden, så var humor relateret til både kreativitet og intelligens.

Der findes vidt forskellige typer af humor, da man blandt andet kan tale om den surrealistiske, satiriske og parodierende form for humor.

Nogle af disse humor-genrer kræver en højere grad af intelliens for at sætte pris på. Satire er en af de mere vanskligere former for humor, da den er afhænging af intelligens for at være vellykket.

Stadig i tvivl om forskernes humoristiske konklusioner? Et opslag i historiebøgerne vil vise et morsomt persongalleri af mennesker, der både var intelligente og kloge.

- Mr. Churchill, de er jo fuld, sagde et kvindeligt medlem af det engelske underhus engang til Winston Churchill, der dog havde et intelligent svar i baghånden:

- Og de, Frue, er grim, og det vil de stadig være, når jeg er ædru i morgen, sagde Churchill.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip