Chokeret mor advarer: Hackere sendte direkte video fra mine børns soveværelse

Hundredvis af mennesker har sandsynligvis kigget med på en direkte videoforbindelse fra et børneværelse i den amerikanske delstat Texas, hvor to tvillingepiger er endt med at blive overvåget af fremmede personer på internettet.

- Jeg føler, at jeg har fejlet. Folk har set mine børn i vores hjem. Når de har taget tøj på og af, sovet og leget, siger Jennifer til ABC.

Hun ønsker ikke at få sit efternavn frem i medierne, men har alligevel valgt at fortælle om sit livs mareridt.

Hackere har haft held til at skaffe sig adgang til de overvågningskameraer, der var sat op for at 'beskytte' familien fra storbyen Houston.

Moderen blev først klar over den uhyggelige overvågning, da hun på Facebook så billeder fra sit eget hjem.

Det var en kvinde fra delstaten Oregon, der i søndags gjorde Jennifer opmærksom på den usikre videoforbindelse fra børneværelset.

Shelby Ivies var sammen med sin søn gået på jagt efter satellitbilleder af Jorden. Familien valgte at hente en app ved navn Live Camera Viewer – et program, der viser direkte billeder fra hele verden.

Nysgerrige mennesker kan på den måde følge med i sportsbegivenheder, trafikken og dyrene i zoologiske haver, men en mindretal af de direkte videoforbindelser foregår i private hjem.

Læs også: Andreas er vred over forskellen på sine tvillingers shorts: Kan du se problemet?

Shelby Ivies forsøgte at finde frem til familien på overvågningsbillederne ved at dele optagelserne i en Facebook-gruppe for borgere i Houston.  

Jennifer er medlem af gruppen på det sociale medie, og på den måde blev hun klar over det grænseoverskridende hackerangreb.

Hackere har sandsynligvis overtaget kontrollen over overvågningskameraerne med hjælp fra et ondsindet link, som tvillingepigerne har trykket på i den naive tro, at de dermed ville være i stand til at spille et uskyldigt spil med deres venner.

Familiens IP-adresse har hackerne fået fingrene i via en iPad i huset, og med tekniske færdigheder har de overtaget computerprogrammet til overvågningskameraerne i hjemmet.

Nu har Jennifer forbudt sine børn i at bruge internettet.

- Jeg kan ikke løbe sådan en risiko igen, siger hun til ABC. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip