Siamesiske tvillinger kan endelig se hinanden efter utrolig operation

Foto: Facebook

To 13-måneder gamle tvillinger blev født med sammengroede hoveder, men nu er de blevet skilt efter en vellykket operation.

Det er en fantastisk oplevelse at blive forældre, og venter man endda tvillinger, så må oplevelsen være dobbelt så fantastisk.

Men for Nicole og Christian var fødslen af deres to drenge Jadon og Anias alligevel en blandet oplevelse. Det skriver Daily Mail.

De to drenge blev nemlig født som siamesiske tvillinger og var sammenvokset ved hovederne – hvilket gjorde det uhyre vanskeligt at skille de to ad.

Foto: Facebook

Efter nogle svære måneder fandt forældrene frem til James Goodrich - en læge der havde gjort sig bemærket ved adskillige succesfulde operationer af siamesiske tvillinger.

Foto: GoFundMe

Nicole kan tydeligt huske, da James Goodrich første gang kontaktede hende på mobilen, efter hun havde lagt adskillige følelsesladede beskeder på hans telefonsvarer i forsøget på at hjælpe sint to sønner.

Foto: Facebook

- Han brugte over en time på at gennemgå alle detaljer fra tidligere operationer, han havde foretaget. Jeg vidste fra starten, at han var den rette, og jeg har aldrig fortrudt mit valg, fortæller Nicole. 

Foto: Facebook

Herefter gik forberedelserne i gang til den omfattende operation, som skulle skille de to drenge ad, så de kunne få et liv som alle andre børn.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Og i sidste uge lykkes operationen så efter måneders forberedelse. De to små drenge - Jadon og Anias – er succesfuldt blev adskilt, selvom operationen var både kompliceret og farlig, da de to drenge delte kranie.

Dermed var der tale om et yderst alvorligt indgreb, der blandt andet omfattede operationer af de to drenges hjerner. Et indgreb, der – hvis tingene gik galt – kunne få alvorlige og sågar livstruende konsekvenser for Jadon og Anias.

Foto: Facebook

De to 13-måneder gamle drenge er stadig ved at komme sig på det hospitalet i Bronx, New York, hvor de gennemgik den 27 timer lange operation, men tirsdag kunne begge de små seje tvillinger slå øjnene op for første gang efter bedøvelsen.

Den ene af de to, Jadon, var relativ stabil under operationen, og er allerede ved at komme sig i rekordfart. Han har allerede bevæget sin venstre arm, og nu arbejdes der på, at han kan bevæge sit venstre ben. Vigtigst er det dog, at han reagerer på folk omkring sig.

Anderledes kompliceret var operationen for broren, Anias, der ikke er nær så vågen som sin Jadon og havde problemer med sin hjerterytme under operationen. Dog er begge drengene kommet sig hurtigere, end lægerne havde turde håbe på.

Foto: Facebook

Egentlig havde forældrene Nicole og Christian ikke ønsket, at deres historie skulle ud i offentligheden, men efter den succesfulde operation, har de valgt at stå frem for at takke de personer, der har hjulpet deres drenge.

- Heltene i denne historie er de personer, som har forvandlet endeløse timer, dage og måneder til denne succes, skriver Nicole på Facebook og retter en særlig tak til James Goodrich.

- Jeg mener helt oprigtigt, at doktor James Goodrich ikke bare er den mest interessante mand, jeg nogensinde har mødt – han er også den mest givende og beskedne. Det er på grund af denne fantastiske mand, at mine babyer i dag har det bedre end nogensinde.

 

 

 

Dagens Gossip