​14-årig dreng fra Nordjylland anholdt: Truede på SnapChat med at skyde skolekammerater

Nordjyllands Politi har torsdag anholdt en 14-årig dreng, der har sendt en alvorlig trussel gennem det socale medie SnapChat.

Torsdag formiddag klokken 10.49 modtog politiet en anmeldelse om, at en 14-årig dreng fra Byplanvejens Skole i Aalborg SØ havde sendt en dødstrussel via mobilappen SnapChat. 

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelsele.

I beskeden, der blev sendt torsdag morgen klokken 08.31 i form af en ‘My Story-besked’, advarede den 14-årige dreng andre af sine skolekammerater mod at komme i skole ved at sende et billede af et skydevåben.

Læs også

'Jeg bruger den til at slå græs': 28-årig mand havde vanvittig undskyldning, da han blev stoppet af politiet

Beskeden kunne ikke blot ses af drengens snapchat-venner, men også af alle andre, som søgte på 'My Stories' i Aalborg-området.

Nordjyllands Politi reagerede straks på anmeldelsen og mødte op på skolen, hvor den 14-årige dreng blev anholdt.

- Vi tog med det samme beskeden meget alvorligt. Vi fik selvfølgelig sendt et screenshot af beskeden og havde på den måde dokumentation for, at beskeden var sendt. Det handlede i første omgang om at få identificeret, hvem drengen var, og hvor han gik i skole, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals til Ekstra Bladet.

Læs også

Kvinde benyttede rasteplads-toilet, da hun lagde mærke til hul i døren: Pludselig stak en mand noget gennem hullet

Politiet understeger dog, at alt var roligt på skolen ved politiets ankomst, og at drengen allerede var blevet kaldt til samtale på skolens kontor sammen med sine forældre, da politiet mødte bevæbnede op.

Skolen og politiet understreger samstemmende, at ingen børn på skolen på noget tidspunkt har været i fare, ligesom det siden har vist sig, at der var tale om en softgun og ikke en rigtig pistol.

- Der er tilsyneladende tale om, at drengen har taget et billede af en softgun – den har ikke været medbragt på skolen. Drengen forklarer os, at han mente sin besked som en joke. Til det må vi sige, at det absolut ikke er en joke for os. Vi ser med stor alvor på trusselssager og kan ikke understrege nok, at man skal lade være med at sende den slags beskeder. Det kan skabe stor frygt, lyder det fra Henrik Skals.

Da den 14-årige dreng er under den kriminelle lavalder, betragter politiet sagen som en socialsag og inddrager derfor de sociale myndigheder. 

Læs også: 15 utålelige fejl du begår på facebook

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip