16-årig anholdt: Skød fyrværkeri mod politiet

Foto: Shutterstock.com

Ved 19-tiden juleaften måtte en patrulje rykke ud, da de havde modtaget en række anmeldelser om fyrværkeriaffyring på Nørrebro. Det resulterede i, at de blev beskudt med fyrværkeri.

En 16-årig dreng er blevet anholdt og sigtet, da han har affyret fyrværkeri mod politiet på Nørrebro juleaften. Det oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi, Baris Tuncer, julenat. Det skriver Ritzau.

Læs også

Ny og mere smitsom coronamutation fundet

Politiet modtog ved 19-tiden juleaften flere anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri omkring Blågårds Plads. 

"Derfor sender vi nogle styrker derned for at vurdere området, og i den forbindelse er der en patrulje, der bliver beskudt med fyrværkeri. Vi har én anholdt i sagen," fortæller Baris Tuncer ifølge Ritzau. 

Politiet vil forsøge at få den 16-årige anholdte fremstillet i grundlovsforhør juledag. Mere end dette kan Baris Tuncer dog ikke sige, og han fortæller derfor han, at 'ikke ønsker at udtale sig om de nærmere detaljer i situationen af hensyn til en eventuel sag.' 

Dog fortæller efterforskningslederen, at han ikke har nogle oplysninger om, at civile skulle have været i fare i forbindelse med affyringen. 

Skærpet straf for vold med fyrværkeri

I sidste uge blev straffen for at affyre fyrværkeri mod borgere, politi eller brandvæsen skærpet med en tredjedel. Ligeledes er det slet ikke lovligt at fyre fyrværkeri af før d. 27. december. Fra den dag er det tilladt at fyre fyrværkeri af frem til d. 1. januar. 

Der er en lang række politikredse, der på det seneste har meldt om, at de har store problemer med grupper, der fyrer fyrværkeri af. Eksempelvis blev en 22-årig mand anholdt og sigtet for at have skudt fyrværkeri mod andre i Roskilde onsdag i denne uge. 

Normalt straffes man med mellem 10 og 60 dages fængsel, hvis man forsætligt bringer andre i fare med fyrværkeri. Angriber man en betjent med fyrværkeri, vil det som regel betyde en straf på mellem fire og ni måneders fængsel.

Læs også

Skal du corona-vaccineres? Forbered dig på disse bivirkninger

Fremadrettet vil begge forseelser dog kunne udløse en højere straf. 

 

Dagens Gossip