Skal du corona-vaccineres? Forbered dig på disse bivirkninger

Foto: Shutterstock

Der findes faktisk ikke nogen vacciner, der ikke har nogle helt almindelige bivirkninger. Det er også tilfældet med coronavaccinen, der ligesom alle andre vacciner har flere bivirkninger.

Det ville være utopi at tro, at den nye vaccine fra Pfizer/BioNTech skulle være helt uden bivirkninger. Faktisk har langt de fleste vacciner bivirkninger i samme omfang som den nye vaccine.

Vi har alle ventet på, at coronavirussen skulle bekæmpes med en vaccine. Nu er den så blevet godkendt, men hvad kan man forvente af bivirkninger, hvis man vælger at få et lille prik?

Der er allerede flere bivirkninger, man kan være opmærksom på:

  • Smerter og hævelse på injektionsstedet

  • Træthed

  • Hovedpine

  • Muskel- og ledsmerter

  • Kulderystelser

  • Feber

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Ovenstående er helt almindelige bivirkninger ved langt de fleste vacciner, så det kommer ikke som den store overraskelse, at der også med denne vaccine fra Pfizer er samme bivirkninger.

Indtil videre er der ikke rapporteret alvorlige bivirkninger ved vaccinen, men der bliver løbende indrapporteret bivirkninger i flere lande, så det kan selvfølgelig ændre sig.

Siden det blev offentliggjort at vaccinen ville blive godkendt, har der floreret mange rygter om den type af vaccine, som Pfizer/BioNTech har udviklet. Den såkaldte mRNA-vaccine skabes uskadelige fragmenter af virusset, som det menneskelige legeme bruger til at opbygge en immunrespons for at forebygge eller bekæmpe sygdommen.

Den anvendte teknologi er baseret på en solid videnskabelig vurdering, og Pfizers erfaring med vaccineudvikling har bevirket, at vaccinen er gået igennem strenge godkendelseskrav på trods af, at det er den første vaccine af sin slags.

Læs også

Julemanden aflyser alt: Blev fanget i ledninger, da han ville lande

 

 

Dagens Gossip