17 år gammel hund hyldet af politiet: Da betjente så, hvad hunden havde fundet, gjorde de store øjne

Foto: Queensland Police

Hunden Max kan hverken se eller høre, men alligevel kunne hunde gøre en fantastisk opdagelse i et buskads.

Med 17 år på bagen, så kneb det både med synet og hørelsen for den gamle hund Max.

Men alderen er kun et tal, selv for hunde, hvilket politiet i den australske region Queensland kan skrive under på.

For i dag kan Max hyldes som en sand helt, da hunden gjorde en helt særlig opdagelse i et buskads i fredags, skriver Independent. Her fandt hunden nemlig den treårige pige Aurora, der var faret vild i det vilde buskads og ikke kunne finde hjem.

Den lille pige havde vandret væk fra familiens grund, og havde været væk i 16 timer. Men den gamle hund havde fundet frem til den lille pige og holdte hende varm og med selskab, mens familiemedlemmer, frivillige samt politiet ved hjælp af helikoptere gennemsøgte området efter den lille pige.

Læs også

Kvinde fanget i tolden hos lufthavn: Bliver rasende, da tolder finder ‘ulovlig’ snack i hendes taske

Det var først lørdag morgen, at pigens bedstemor, Leisa Bennet, endelig fandt den lille pige i buskadset, da dagens eftersøgning måtte trække sig.

- Vi stod alene og tænkte, at en treårig pige var derude i kulden. Det var ikke en situation, hvor vi kunne gå hjem og sove varmt og trygt, når vi vidst hun var derude, siger bedstmoren til ABC News.  

Den 17 år gamle hund er en sand helt efter fundet af den treårige pige, der var forsvundet i buskadset. Foto: Queensland Police

Derfor fortsatte den gamle bedstemor ud i mørket, og blev ved i mange timer, indtil hun ud på de lyse timer hørte noget.

- Først troede jeg, at det var en fugl, der sagde en lyd ligesom ‘yes’. Men så hørte jeg hende råbe ‘bedstemor,’ så vidste jeg det var hende. Da jeg kom tættere på, blev jeg mødt af hunden, der førte mig helt hen til hende, siger Leisa Bennet.

Nu har politiet udnævnt hunden som ærespolitihund. Foto: Queensland Police

Her kunne Leisa Bennet finde Aurora, der var sluppet uden mén. Hun havde kun et par rifter og blå mærker efter det hårde terræn.

Læs også

Far skynder sig på hospital med 1-årig søn: Så spotter lægerne den farlig genstand i drengens mave

Derfor er hunden blevet hyldet af Queensland Politi, der har delt billeder af hunden på deres Facebookside:

- Sikke en god dreng. Han (Max, red.) blev ved en treårig pige hele aftenen, da hun var blevet væk. For at beskytte hende, indtil hun blev fundet, er du nu blevet udnævnt en ærespolitihund, skriver politiet på Facebook, og det opslag har siden fået over 86.000 tusind likes.

Sjællandsk kvinde vågnede op til uvirkelig sms: 'Min mands nattesøvn var helt ødelagt’

 

Dagens Gossip