19-årig skal i fængsel: Filmede sin venindes voldtægt

Foto: Privat foto

En teenagepige skal i fængsel efter at have filmet en brutal voldtægt. Offeret var hendes egen veninde, og hele forbrydelsen på vist live på det sociale medie Periscope.

Hvis man er vidne til en forbrydelse og ikke griber ind, hvor stor del af ansvaret bærer man så? 

I USA bliver emnet diskureret ivrigt, efter at 19-årige Marina Lonina har modtaget en straf på ni måneders fængsel for at have filmet voldtægten af en 17-årig veninde, skriver The Sun. Voldtægten blev vist live på det sociale medie Periscope.

Det var en stille eftermiddag, da 19-årige Marina Lonina og hendes veninde besøgte en 29-årig mand, som de havde mødt for første gang dagen forinden, da veninderne var ude at shoppe i Columbus, Ohio.

Læs også

15-årig dreng angrebet af sine plageånder efter skole

De to veninder mødte op hos Raymond B. Gates i hans lejlighed, hvor de drak store mængder alkohol, indtil de begge var godt berusede.

Pludselig tog dagen en uhyggelig drejning, da Gates voldtog den yngste af de to veninder, mens 19-årige Marina Lonina filmede overgrebet og sendte voldtægten live på nettet via sin smartphone. 

Den unge kvinde brugte app’en Periscope, hvor det er muligt for brugere at sende live, mens andre brugere kan kommentere indholdet. 

Foto: Franklin County Police

I retten fortalte Marina Loninas forsvarsadvokat, at pigen blev så optaget af de mange 'likes', som videoen fik, at hun helt glemte, hvad der foregik for øjnene af hende. 

Anklageren havde dog en noget anderledes fremstilling af episoden. Ifølge vidner til optagelsen grinte og fnes hun under overgrebet, selvom den 17-årige tydeligt skreg ‘stop’ og ‘nej’. 

Det i dag 18-årige offer hævder, at veninden Marina Lonina havde været med til at planlægge voldtægten. 

- Jeg var alt for naiv til at se, hvor manipulerende hun i virkeligheden er, sagde offeret i retten.   

Foto: Franklin County Police

Voldtægtsmanden Raymond B. Gates er blevet idømt ni års fængsel for voldtægten, mens Lonina har indgået et forlig, der udløser ni måneders fængsel, selvom anklageren gik efter maksimumstraffen på 40 års fængsel.  

Læs også

13-årige piger delte uhyggelige billeder, før de forsvandt: Nu har politiet gjort et skrækkeligt fund

Herhjemme er en 70-årig mand blevet anholdt, efter politiet har anklaget ham for hundredevis af voldtægter af børn, som den 70-årige bestilte via nettet. 

 

Dagens Gossip