20-årig mand idømt fængsel i over 2 år på grund af falsk datingprofil

Foto: Shutterstock.com

En 20-årig mand blev onsdag idømt fængsel i to år og ni måneder.

Det var på sitet Sugardaters.dk, at den 20-årige mand havde oprettet en profil. Her udgav han sig sig for at være en ung kvinde. På denne måde fik han fire gange kontakt med mænd, som han lokkede til at troppe op til en ”date” på p-pladser i Lystrup, Hinnerup og Hadsten. Aftalen var, at mændene skulle have nogle tusinde kroner i kontanter med, når de mødtes om aftenen. 

Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også

Stuart chokeret over mands indkøb i Aldi: “Jeg var målløs”

Men mændene fik sig en slem overraskelse, da de dukkede op på det aftalte sted. I stedet for en kvinde blev de mødt af to mænd iklædt dødningemasker, som med slag, spark og trusler med kniv frarøvede dem kontanterne. I ét tilfælde i Hadsten blev gerningsmændene dog skræmt væk af en tilfældig forbipasserende, inden de nåede at fuldføre røveriet.

Nu er der faldet dom

Ved Retten i Aarhus blev den unge mand onsdag idømt fængsel i to år og ni måneder for i flere tilfælde at have begået røveri mod mændene, som blev snydt af den falske datingprofil. Hændelserne fandt sted i januar og februar.

Østjyllands Politi kædede hurtigt sagerne sammen og blandt andet via digitale spor, lykkedes det efterforskerne at finde frem til den 20-årige, som i marts blev anholdt og varetægtsfængslet til sagen. 

”Der er tale om meget grove, velplanlagte røverier, som har været en meget voldsom oplevelse for de forurettede. Jeg er derfor tilfreds med, at den 20-årige blev idømt en tilsvarende alvorlig straf ” siger anklager i sagen Steffen Andersen. 

I retten nægtede den 20-årige, og det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til den 20-åriges medgerningsmand, oplyser politiet.

Læs også

Mette Frederiksen er ikke i tvivl: Bliver nødt til at gøre dette

 

 

 

 

Dagens Gossip