22-årig mand sigtet for at prutte på politibetjent: Nu kommer han med forklaring

Foto Ritzau Scanpix

Manden, som ikke kunne formå at holde på sine gasser, var sammen med en kammerat, da nogle politibetjente gik forbi - og så kom brisen.

Man vil af og til komme til at falde over en nyhed, hvor man simpelthen bliver nødt til at stoppe op og læse rubrikken igen. Det er i hvert fald noget, som folket i Østrig for nylig har oplevet. 

I Østrig bliver der nemlig skrevet uhyre meget om en 22-årig mand, som i manges øjne har gjort noget meget spøjst. Han havde nemlig pruttet på en politibetjent, hvilket man vil mene er spøjst nok i sig selv. 

Men det stoppede ikke her. 

Læs også

Husejere river gammelt gulvtæppe op: Gør vanvittigt fund

Han formåede nemlig igen at trække overskrifter, da sagen kom for retten. Tiltalte, sammen med sin advokat, havde nemlig forberedt sig på at forsvare prutten, og dette gjorde de ved at sige, at prutten falder under mandens ret til ytringsfrihed. 

Det skriver Der Standard. 

Forvaltningsretten i Wien har efterfølgende frigivet afgørelsen, hvor der ligeså bliver fremlagt flere detaljer om den meget underlige begivenhed. Det er derfor endt med, at man som læser har fået muligheden for at danne sig sin egen konklusion. 

Rutinemæssig kontrol blev startskuddet

Dagen, som hverken manden, der har fået navnet "Mr. AB" i dokumentet, eller politibetjentene kommer til at glemme, er den 5. juni 2020. Manden, som i sidste ende ikke formåede at holde på sine gasser, stødte på politiet i en park, som valgte at foretage en identitetskontrol. 

Det var her, at det trak op til vind. 

"Tiltalte sad på en bænk, da han slap sine gasser fri. Han løftede sin bagdel og strakte sig lidt, før han gav slip på tarmgasserbe," står der i dokumentet, som også beskriver, at den tiltaltes kammerat, som han var sammen med, synes det var meget morsomt, da han efterfølgende kom med en joke.

Man vil umiddelbart kunne argumentere for, at det er meget harmløst. Det endte dog alligevel med, at sagen kom for retten. Tiltalte argumenterede for, at det ikke var forsætteligt, og selv hvis det var, mente han, at det hører under hans ret til ytringsfrihed. 

Det tyder dog ikke på, at dommeren købte argumentet. Han endte med at idømme ham en bøde, da man kom frem til, at sådan noget som at putte og bøse, ikke har noget kommunikativt indhold, men at det i stedet hører under udtryk, der overskrider grænsen for anstændighed.

Men dommeren viste sig såmænd også fra sin gode side. Han valgte nemlig at nedsætte bøden, da han fandt ud af, at tiltalte havde økonomisker problemer samt havde en ren straffeattest.

Bøden endte dermed med at lyde på omkring 700 kroner.

I kølvandet på dommen har mandens agent, Matej Zenz, været ude at sige sin mening om dommen. Han siger, at det blot er en delvis succes, og man vil nu overveje, om man skal appellere dommen. 

Han mener fortsat, at afgørelsen er forkert. 

Læs også

Kan ikke lide hendes musik, men hylder Medina for rørende besøg

 

Dagens Gossip