38-årig drabsmand blev udskrevet fra psykiatrien: Få timer senere slog han sin sambo ihjel

19/07/2023 16:02

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 38-årig mand er blev dømt for drabet på sin 43-årige sambo. Under sagen kom det frem, at han få timer forinden var blevet udskrevet fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa.

Mest læste i dag

I maj sidste år blev en 43-årig mand fundet nøgen i en blodpøl i sit eget hjem. Kort tid forinden var han blevet stukket 14 gange med en kniv af sin sambo, en 38-årig mand.

Efter at have stukket sin fem år ældre sambo ihjel, fotograferede han ham og ringede til sine forældre, for at fortælle dem om hans forfærdelige gerning.

Manden påstod at have dræbt sin sambo, som var mentalt retarderet og spastisk lammet, i selvforsvar. Det blev ikke godtaget i retten, hvor han er blevet dømt skyldig i manddrab og anbragt på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Det skriver JydskeVestkysten.

Sagen startede omtrent klokken 09:10 den 14. maj sidste år. På dette tidspunkt blev den 38-årige drabsmand udskrevet fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, hvorefter han begav sig afsted mod sit hjem i Padborg.

"Jeg havde det dårligt, og da jeg kom hjem i lejligheden, kunne jeg mærke med det samme, at det ikke gik," sagde han i retten ifølge JydskeVestkysten.

Få timer senere opstod der problemer mellem de to samboende mænd. Den nu afdøde mand tilkaldte derfor politiet klokken 12.25. Her forklarede han, at han var blevet smidt ud af sin lejlighed og truet med en kniv. Derfor blev en patrulje sendt ud til stedet.

Omtrent tyve minutter senere ringede den afdøde igen til politiet, for at informere om, at der var faldet ro på. Selvom han frabad, at politiet skulle dukke, blev en patrulje alligevel sendt forbi. Denne patrulje ankom til lejligheden i Padborg klokken 12.51.

Patruljens vurdering af situationen blev læst op i retten, hvoraf det fremgik, at der var ro på situationen. De blev mødt af den 43-årige mand, der åbnede dagen. Inde i lejligheden sad den 38-årige drabsmand i sin stol.

For at sikre, at der var faldet ro på i hjemmet i Padborg, fik betjentene lov til at se sig omkring i boligen. De var på stedet i 14 minutter, inden de efterlod de to mænd.

Kort tid efter forsøgte den 38-årige flere gange at kontakte psykiatrisk afdeling. Det lykkedes for ham klokken 13.14, hvilket er ni minutter efter, at betjentene forlod stedet. Ifølge anklagemyndigheden er der umiddelbart herefter, at drabet er sket.

Denne vurdering er baseret på, at der bliver foretaget endnu et opkald klokken 13.26.

Hvad der ligger bag forbrydelsen, er ikke kommet frem i retten. Anklageren luftede dog idéen om, at det var et resultat af den 38-åriges psykiske tilstand, og at der ikke var et dybere motiv bag.

I forbindelse med retssagen, er det flere gange blevet gjort klart, at han havde svære psykiske problemer. Desuden blev han af et familiemedlem beskrevet som en 'tikkende bombe'.