Ekspert advarer: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen

Skrevet af Emil Martesen

19/07/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Eksperten advarer om at drikke kaffe om morgenen

Dagens topnyheder

Hvis du er blandt dem, der er afhængig af din morgenkaffe for at få en god start på dagen, så er der god grund til at spidse øre. 

Mange mennesker har nemlig gjort morgenkaffe til en uundværlig del af deres rutine. 

Men ifølge en kandidatstuderende fra Uniformed Services University of the Health Sciences i Bethesda er det faktisk kontraproduktivt at drikke kaffe tidligt om morgenen. 

Det løfter han sløret for i sit arbejde, offentliggjort i det tyske dagblad Die Welt. 

Her lægger forskeren ikke skjul på, at kroppen naturligt producerer stresshormonet kortisol på bestemte tidspunkter. 

Disse tidspunkter er mellem 8:00 og 9:00, 12:00 og 13:00 og igen mellem 17:30 og 18:30. 

Og hvis man indtager kaffe i disse timer, kan koffeinen komme i konflikt med kortisolhormonet. 

Det kan resultere i en ti-doblet forstærkning af stressvirkningerne, hvilket kan føre til angst, træthed og endda vægtøgning, da kroppens naturlige rytme forstyrres. 

En anden uheldig konsekvens er, at koffeinen ikke er lige så effektiv som den kunne være, hvilket betyder, at vi er nødt til at drikke mere kaffe for at opnå den ønskede effekt. 

Og ifølge forskningen bør de morgenmennesker, der er tidligt oppe, vente med at nyde deres kop kaffe til senere på formiddagen, ideelt mellem 9:30 og 11:30. Hvis du sover længe, kan du dog godt starte dagen med en kop kaffe. 

Hvis du har svært ved at undvære kaffe lige efter du vågner, kan du prøve alternative drikke som infusion. Dertil er en friskpresset appelsinjuice er også en god måde at få energi på.