57-årige Ingela udsat for skamløs Facebook-svindel

Foto: Facebook

Ingela Thorén kunne ikke logge på sin Facebook-profil på telefonen, og pludselig begyndte hendes facebookvenner at ringe til hende og fortælle mærkelige ting. Nu advarer hun andre mod bedragerne.

Da svenske Ingela Thorén fredag ville bruge det sociale medie Facebook på sin telefon, skete der noget, som fik den 57-årige kvinde til at undre sig.

Det skriver Aftonbladet.

- Jeg plejer aldrig at behøve at logge ind, men så virkede det pludselig ikke. Der stod bare ‘din session er afsluttet’. Jeg forstod ingenting, siger Ingela Thorén til Aftonbladet.

Det viste sig, at Ingela Thoréns profil på det populære medie var blevet kapret. Det var lykkes for nogen at logge ind på profilen, hvorefter vedkommende skrev beskeder til Ingela Thoréns venner.

Det gik op for hende, da hun pludselig blev kontaktet af flere bekendte, som påstod, at Ingela Thorén havde skrevet til dem og bedt om økonomisk hjælp. Hun skulle for eksempel have spurgt efter kontonumre.

Læs også

Universitet advarer kvindelige studerende: Gå ikke alene rundt i vores område!

Det drejede sig blandt andet om en af Ingela Thoréns naboer, som havde givet sine oplysninger i et forsøg på at hjælpe. Derefter skulle gerningsmanden været logget på hendes bank og have forsøgt at købe ting på nettet.

Ingela Thorén har tænkt sig at melde hændelsen til politiet. Derudover har hun skrevet til Facebook og fortalt dem om den.

Nu opfordrer hun andre til at ringe til deres Facebook-venner, hvis de modtager lignende beskeder, som dem, der blev sendt afsted fra hendes profil.

Det svenske politi fortæller, at der i løbet af det seneste halve år er set et stigende antal af bedragerisager, hvor gerningsmanden har logget sig ind på facebookprofilen eller den private mail.

Derfor anbefaler han at vælge et kodeord, der ikke er let at gennemskue og at skifte det ud med jævne mellemrum.

 

Dagens Gossip