59-årig kvinde fra Roskilde overtalt til at tænde sit webcam: Først bagefter indså hun problemet

Foto: Shutterstock

En 59-årig kvinde blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Microsoft. Først efter opkaldet opdagede kvinden fra Roskilde, hvad der var sket.

Man skal overlade arbejdet med ødelagte computere til eksperter, som ved, hvad de foretager sig. Men man skal samtidig passe godt på.

Det måtte en 59-årig kvinde fra Roskilde sande, da hun blev ringet op af en computertekniker fra Microsoft. Det forklarede manden i hvert fald i telefonen. 

Men manden var fuld af løgn, og efter opkaldet kunne kvinden konstatere, at der uretsmæssigt var blevet hævet 8.000 kroner fra hendes konto, hvorefter hun kontaktede Midt- og Vestsjællands Politi for an anmelde det snedige trick. 

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

Manden overbeviste kvinden om at give ham fjernadgang til hendes computer, hvorefter han bad kvinden om at tænde for sit webkamera på computeren og fremvise sit pas. Det gjorde hun. 

Men manden ringede slet ikke fra det kendte firma. Han var en bedrager, som lykkedes med sit trick. 

Efter ‘reparationen’ af computeren kunne kvinden konstatere, at der var hævet 8.000 kroner fra hendes konto, hvorefter hun kontaktede både banken og politiet.  

Læs også

Hvis du ser denne krog på et offentligt toilet, skal du straks gå igen – og ringe til politiet

Banken har efterfølgende spærret kvindens konto, og Midt- og Vestsjællands Politi forsøger nu at finde frem til gerningsmanden.

Derudover advarer de borgere mod at udlevere personlige oplysninger ved lignende henvendelser. 

- Hvis du bliver ringet op uden nogen forgående aftale og i telefonen udbedt bank, kreditkort- eller personlige oplysninger, så skal du lægge på med det samme og ikke udlevere informationerne, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinde spiste frokost i sin bil i Holbæk. Men pludselig opdager hun, at hun ikke er alene.