Advarer mod ny form for svindel: Dette opkald skal du ikke stole på

Politiet advarer mod en nyt forsøg på svindel, da en 66-årig kvinde blev ringet op af en mand, der påstod at være hendes bankrådgiver. I stedet for oplysninger om kvinden, fortalte han, at han havde et nyt betalingskort, og det ville han aflevere til hende, mens han hentede det gamle.

En 66-årig kvinde fra Nakskov blev i går tirsdag eftermiddag udsat for en ny form for svindel. Hun blev nemlig ringet op af en mand, der præsenterede sig som hendes bankrådgiver, og han ville yde en rigtig god service for hende.

Manden fortalte nemlig, at kvinden skulle have et nyt betalingskort fra banken, og at han derfor personligt ville komme forbi med det nye kort, og samtidig tage det gamle med på vejen. Det skriver politiet i deres døgnrapport.

Læs også

Ny vild straf til spritbilister: Skal vaske lig væk

Heldigvis var den 66-årige kvinde snu, og hun hoppede derfor ikke på den. Hun valgte i stedet at lægge på og kontakte sin bank, for at høre, om det nu virkelig var dem, der havde ringet hende op.

Banken fortalte, at de ikke har en person med det navn ansat i banken, og at hun højst sandsynligt var blevet ringet op af en person, der ville snyde hende. Kvinden ringede derefter til politiet.

Politiet opfordrer til ekstra opmærksomhed

Foruden navnet på den falske bankrådgiver, der ikke arbejdede i kvindes bank, så fandt politiet ud af, at der var blevet ringet fra et telefonnummer, der tilhørte et uregistreret taletidskort.

Normalt plejer de fleste ‘snydeopkald’ at komme fra udlandet, hvor folk udgiver sig fra at være IT-support, der skal hjælpe en med ens computer, som pludselig er blevet inficeret af en virus.

Det er mere sjældent, at der kommer opkald som disse, og derfor er politiet nu også ude at advare danskerne. De beder folk være ekstra opmærksomme, hvis de modtager et opkald af lignende karakter, og de synes, at det er en ganske fornuftig ide, at man ringer og dobbelttjekker med banken, hvis vedkommende udgiver sig for at være der fra.

Hvis man modtager et opkald fra en dansk person, der udgiver sig for at komme fra Nets eller ens bank, så må du ALDRIG udlevere dine NemID-informationer. Banken eller Nets vil nemlig aldrig anmode om disse oplysninger.

For nyligt kom der også en advarsel fra PostNord, der oplever, at der udsendes mange falske SMS'er. Se herunder hvordan sådan en SMS kan se ud.

Læs også

Advarsel:Svindlere snyder danskere med Postnord-smser!

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip