Advarsel: Modtager du denne email, så ændre dit kodeord med det samme

Politiet advarer netop nu mod en ny bølge af afpresningsemails, som mange danskere modtager. I mailen trues man med at få offentliggjort intime billeder og fotos.

Emails er en af de foretrukne metoder for kriminelle at frarøve penge fra godtroende mennesker. En email kan nemlig sendes helt anonymt, og man vil typisk kunne sende flere tusinde mails af sted på samme tid, og dermed kan der være lettere at få en fangst i nettet.

Sydsjællands Politi er gået ud med en advarsel på de sociale medier, da der er kommet en ny bølge af afpresningsmails, hvor afsenderen truer med at offentliggøre intime fotos/videoer af dig.

Bare rolig. Afsenderen har ikke sådanne billeder eller video liggende af dig, og du kan derfor forholde dig helt roligt. Politiet opfordrer til, at du blot sletter den mail, som du har modtaget, og derefter går videre med dit liv igen.

Læs også

Advarsel: Sådan formår kreative tricktyve at få adgang til din bolig

Der kan dog være tilfælde, hvor du bør gøre mere end blot at slette mailen, og det er, hvis afsenderen har fået fat i dit password. Politiet skriver nemlig, at afsenderen nogle gange har fået fat i kodeord via store datalæk, og det kan de finde på at skrive i mailen.

Hvis det er tilfældet, så bør du skynde dig at ændre dit kodeord, så hackerne ikke har adgang til de filer og data, som der ligger tilgængeligt på din mailkonto. Samtidig bør du også ændre kodeordet de andre steder, hvor du evt. benytter af det. 

Vil have betaling i bitcoins

Den bølge af emails som Sydsjællands Politi henviser til, er meget ens med de andre afpresningsmails, som der af og til bliver sendt rundt. Indholdet er ret identisk, da bagmændene truer dig med at offentliggøre intime billeder og videoer, hvis ikke du sender dem penge.

Pengene kan du naturligvis ikke bare overføre via mobilepay eller en bankoverførsel, da det så ville være muligt at spore de kriminelle. Derfor beder de i stedet om, at du går ind og køber for x antal kroner i bitcoins og sender dem til deres anonyme bitcoinadresse.

Ender du med at modtage sådan en email, så skal du først og fremmest huske på, at den ikke er målrettet personligt til dig. Det er altså en email, som de sender ud til tusindvis af mennesker.

Hvis mailadressen er målrettet mod dig, og de eksempelvis skriver, at de har kendskab til dit kodeord, så gør du klogest i at skifte det hurtigst muligt.

Læs også

Advarsel: Denne telefon udsender flest strålinger

 

 

Dagens Gossip