Advarsel: Pas på denne kvinde og falske politimand når du dater

En 29-årig mand blev forsøgt franarret personlige oplysninger, da han skrev med en ellers sød pige via en datingside. Der gik dog ikke længe før, at kvinden og en falsk politibetjent begyndte deres trick.

Man kan aldrig føle sig 100 % sikker, når man bevæger sig rundt på internettet. Det er uanset, om man er i færd med at tjekke ens email, eller om man skriver med en sød kvinde på en datingside.

Der findes mange måder, man kan blive snydt på, når man skriver med folk på datingsider, men den mest velkendte er, at man skriver med en helt anden person, end den som vedkommende udgiver sig for at være.

Læs også

Ny research: E-cigaretter er IKKE et godt alternativ til cigaretter. Særligt to smagsvarianter er farlige for hjertet

Nu er der dog kommet en ny form for svindel på datingsider, og den ramte en 29-årig mand fra Kalundborg. Han troede nemlig, at man skrev med en sød pige, som han måske skulle på date med, men det hele ændrede sig pludselig meget mistænkeligt.

Du bliver ringet op af politiet om lidt

Lokalavisen.dk skriver, at kvinden adspurgte den 29-årige mand om hans telefonnummer, og kort efter ringede hun op via datingsiden. Her oplyste hun manden om, at han var blevet hacket, og at politiet ville kontakte ham inden længe.

Der gik små 20 minutter, og så fik den 29-årige mand et opkald fra en person, der præsenterede sig selv som politimand. ‘Betjenten’ bad den 29-årige mand om at oplyse sit cpr. nummer, sine NemID-koder samt hævekortoplysninger.

Manden oplyste sit cpr. nummer til betjenten, men han fattede mistanke, da betjenten pludselig ville have adgang til NemID-koder samt hævekortoplysninger, og han valgte derfor ikke at udlevere dem.

I stedet valgte den 29-årige mand at kontakte politiet, hvor han har anmeldt sagen, selvom han ikke mistede nogle penge. Politiet er nu i færd med at efterforske, om de kan finde frem til kvinden fra datingsiden og den falske politibetjent.

En opfordring lyder, at man altid bruger sin sunde fornuft, og aldrig udleverer informationer som NemID og andre bankrelaterede informationer til fremmede.

Læs også

Det blev et rigtig dyrt glas vand

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip