Advarsel til julefrokostgæster: Du kan blive anholdt for dette

Foto: Pixabay

Skal du til julefrokost i løbet af den nærmeste tid, så bringer Sikker Trafik og Københavns Politi en advarsel, så du undgår en anholdelse.

December er den måned, hvor der bliver afholdt absolut flest julefrokoster, og derfor er det en måned, hvor der bliver indtaget rigtig meget alkohol.

I den anledning er det desværre også en af de måneder, hvor politiet snupper flest bilister for at køre med spiritus i blodet.

I en advarsel udsendt af Sikker Trafik og sidenhen delt af Københavns Politi, er det dog ikke spritbilister, som de advarer mod, det er i stedet et helt andet transportmiddel.

Læs også

Far fik sit livs chok: Så baby i vaskemaskinen

Det kan nemlig være meget fristende at snuppe et el-løbehjul hjem eller videre på sin bytur, hvis der ikke lige er en bus eller taxa i nærheden, men det er altså strengt forbudt, og det kan give en hård straf.

Her er reglerne

Sikker Trafik har skrevet en advarsel på Twitter, hvor de fortæller, at Københavns Politi siden april har sigtet 160 personer for spritkørsel på et el-løbehjul. De opfordrer derfor til, at man tager bus, tog, metro eller en taxa hjem i stedet.

Den advarsel kan politiet godt lide, og Københavns Politi har derfor retweetet deres advarsel, så den kan nå du til endnu flere personer.

I advarslen fra Sikker Trafik har de også vedhæftet et billede med regler for kørsel på el-løbehjul, og de lyder blandt andet sådan her.

Max. 20 km/t
Følg reglerne for cykler
Kørsel på fortovet er forbudt
Kun en person på et el-løbehjul.
Der skal altid være lys på.
Du må maks have en promille på 0.5.

Straffen for at køre beruset på el-løbehjul

Ifølge en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden, så er det helt op til hver femte dansker, der ikke er klar over, at der er en promillegrænse på et el-løbehjul.

Derfor er de også i farezonen for at blive anholdt, hvis de vælger at begive sig ud på løbehjulet med en for høj promille i blodet.

Hvis man bliver stoppet med en for høj promille, så vil man typisk blive kørt ind til politistationen samt modtage en bøde på 2.000 kroner. Bliver man stoppet igen vil bøden lyde på 4.000 kroner, og skulle politiet stoppe en igen, så vil man risikere fængsel.

Læs også

Tusindvis af ‘penis-fisk’ skyller op på stranden

 

 

Dagens Gossip