Tusindvis af ‘penis-fisk’ skyller op på stranden

Foto: Inaturalist

På grund af en kraftig storm er en strand i Californien blev invaderet med den såkaldte 'penis-fisk', der har fået sit navn at åbenlyse årsager.

En kraftig storm har fuldstændig ødelagt en strand, hvert fald hvis man ikke ønsker at træde på en ‘penis-fisk’.

Det ovenstående navn er naturligvis ikke det korrekte navn, men det er faktisk hvad de bliver kaldt i folkemunde, da de til al forveksling kunne ligne det mandlige kønsorgan.

Læs også

Efterlyser informationer: Flere katte fundet med afrevne eller afskårne ben

Oprigtigt hedder den Urechis Unicinctus, men den refereres oftests til som ‘Fat innkeeper worm’ når den altså ikke lige kaldes ‘penis-fish.

Sød og saltet

Den 10-30 centimeter lange orm har fuldstændig invaderet Drakes Beach i Californien efter en større storm. Stormen trak dem ud af deres hjem under vandet og drev dem hele vejen op til stranden, hvor de nu ligger.

Foto: David Ford

Normalt bor de på havets bund, hvor de bedst kan lide at opholde sig i mudrede sandbunde. De kan typisk blive op til 25 år, og de lever primært af bakterier, plankton og andre små partikler, som den kan fange ved at bruge sit ‘slimnet’

Ormen er harmløs overfor mennesker, men til gengæld bliver den spist af mennesker primært i de østlige lande. Vil man gerne indtage ‘penis-fisken’ så vil det typisk være i Sydkorea, Japan eller Kina, og den skulle smage både sødt og saltet.

Læs også

Ny lov kan ramme mange tusinde danskere: Skal betale penge efter nytår

 

 

Dagens Gossip