Ægtepar vinket ind til siden af nydelige mænd på Sydmotorvejen: Nu advarer politiet alle bilister

Emil Ryttergaard

359 uger siden

|

28/08/2017
112
Et midaldrende ægtepar blev snydt på det groveste, da to mænd i en sølvgrå BMW vinkede dem ind til siden i weekenden. Nu advarer politiet alle bilister i området.

Dagens topnyheder

Man skal aldrig stoppe på motorvejen, hvis der står én eller flere mænd i vejkanten og vinker folk ind til siden med katastrofeblinket tændt. Sådan lyder advarslen fra politiet efter flere episoder denne weekend. 

Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi fortæller til Dagens.dk, at flere bilister er røget i fælden den seneste tid. 

- Vi har fået to henvendelser, og vi er overbevist, om at det er de samme personer, der har snydt folk i begge tilfælde, siger Peter Conpen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi.

I begge tilfælde er tyske bilister blevet snydt på Sydmotorvejen, og særligt et groft tilfælde får politiet til at advare andre. 

- Normalt spørger de nydeligt klædte udenlandske mænd efter et par hundrede kroner, måske 500 kroner, så de har til lidt benzin, og så stiller de værdiløst guld eller guldfarvede småsten som sikkerhed.

- Men et tysk ægtepar fik udleveret et falsk visitkort, hvorefter de blev snydt for 7.000 kroner, siger Peter Conpen til Dagens.dk.

Politiet modtager hver uge henvendelser fra borgere, der spotter svindlere på motorvejen. Foto: Google Maps

Ægteparret kørte med svindlerne i banken for at hæve pengene, da de blev lovet, at mændene ville overføre det dobbelte, når mændene selv vendte tilbage til Tyskland, men det nummer ‘var for godt til at være sandt’, siger vicepolitiinspektør Peter Conpen. 

I den pågældende sag kørte de to mænd i en sølvfarvet BMW 5-serie, hvor nummerpladen starter med DO. 

Men svindlerne kører også i Mercedes og Audi, og så er bilerne altid med udenlandske plader.

Politiet modtager hver uge henvendelser fra borgere, der har spottet de udenlandske svindlere, som har gjort det lille trick til en levevej, lyder vurderingen fra Peter Conpen.   

På trods af politiets advarsler påpeger Peter Conpen også, hvor vigtigt det er at anmelde svindelnummeret med det samme. Hvis man alligevel falder i fælden, så skal man ikke være pinligt berørt over sit eget fejltrin, men i stedet ringe til politiet, lyder rådet.  

- Bliver man snydt for et par hundrede kroner, så er det også vigtigt, at man ringer ind og giver sine oplysninger til politiet, for det kan være afgørende i forhold til at finde gerningsmændene at give et signalement til politiet, siger Peter Conpen til Dagens.dk.

Lisa spottede mørk streg på neglen: Nu advarer hun mod dette faresignal