Ældre ægtepar truet: Betal eller i bliver smittet

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Et ældre ægtepar fik en særdeles ubehagelig email, da de blev truet til at betale 4.000 dollars, ellers ville de bliev smittet med coronavirus.

De fleste er vant til, at der dukker alverdens spam-mails ind i ens indbakke i løbet af dagen.

Af og til kommer der også mails, der ser ganske troværdige ud, men som er sendt af svindlere, der forsøger at franarre dig penge eller personlige oplysninger.

Og så sker det også, at der af og til dukker en mail ind som den, Signe og Jon Northroup modtog forleden, dog var indholdet mere skræmmende end det plejer.

Den 20. marts modtog der en email til ægteparret, og mail var sendt af en person ved navn Giraldo Salmassi. Manden skrev en ondskabsfuld mail, hvor han fortalte, at han kendte til deres kodeord, hvilket han havde tilføjet i mailen, og derudover så krævede han 4.000 dollars inden for 24 timer.

Læs også

Opråb fra skadestuen: Lad det ligge!

Hvis ikke han modtog pengene, så ville han smitte det ældre ægtepar og resten af deres familie med coronavirus.

“Brevet var skrevet på flydende engelsk som et ondskabsfuldt trusselsbrev. Der står helt tydeligt, at hvis ikke I betaler 4.000 dollars inden for 24 timer, så vil vi smitte jer og jeres familie med coronavirus,” fortæller 88-årige Signe Northoup til TV2 Øst.

Bare ignorere den

Signe og Jon var godt forbavsede over den mail de modtog. De havde hverken 4.000 dollars liggende eller var interesseret i at lade sig afpresse. De kontaktede derfor politiet, hvor de blev stillet videre til afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Her fik de ganske hurtigt besked på, at de blot skulle ignorere mailen og lade være med at besvare den.

Mailen var nemlig højst sandsynligt et ‘masse-trusselsbrev’ som sendes ud til mange forskellige. På den måde håber den kriminelle, at der vil gå mindst en eller flere i fælden, og så vil vedkommende tjene penge på det.

Signe og Jon gjorde dog det rigtige ved at drage politiet ind i det, for man skal nemlig anmelde det, hvis man modtager et trusselsbrev.

Læs også

WHO advarer Danmark: I vil være lukket ned længe, hvis i ikke skifter strategi

 

 

Dagens Gossip