WHO advarer Danmark: I vil være lukket ned længe, hvis i ikke skifter strategi

Foto: Shang Hao/SIPA/Ritzau Scanpix

Danmark og de lande der lukker ned for samfundene, vil ifølge WHO være lukket ned i væsentligt længere tid, end de lande, der nøjes med at isolere de syge.

Der er sket rigtig mange ting i Danmark i løbet af de seneste par uger. 

Ganske hurtigt gik Danmark fra at være i ‘lav-risikozonen’ for et coronavirus smittetilfælde, til at landet nu er lukket fuldstændigt ned.

Strategierne er blevet skiftet flere gange på kort tid, og for ganske nyligt blev den ændret igen, så man nu vil begynde at teste flere personer for coronavirus.

Læs også

På grund af corona: Her slipper de for at betale husleje

Det er dog fortsat ikke godt nok, hvis man spørger WHO, der ønsker at der bliver testet endnu flere mennesker, ellers ender det bare med at gå galt igen.

For at finde ud af hvor det vil gå galt, er vi nødt til at kigge på udtalelserne fra WHOs seniorrådgiver, Bruce Aylward, der har udtalt sig til det danske medie POV International.

Hvad sker der om nogle uger?

Han fortæller nemlig, at lande som Danmark, der lukker helt ned for samfundet, vil komme til at være lukket ned i meget længere tid end de lande, der ikke lukkede ned.

Det skyldes ifølge ham, at når økonomien går fuldstændig i stå, så vil folk valfarte tilbage på arbejdspladser for at få møllen i gang igen, og så har man slet ikke kontrol over, hvem der er smittede og hvem der ikke er det.

“Hvad sker der om nogle uger, når befolkningerne og økonomien ikke kan holde til de her foranstaltninger? Så styrter alle ud, og så er der stadig ikke styr på smitten,” fortæller han til POV og fortsætter:

“Vi skal have brudt smittekæderne, og det gøres ved at sætte ind, der hvor smitten er, i stedet for at prøve at sætte ind mod alt muligt usynligt. Fokuser på det, man kan opdage: De syge og deres kontakter,” lyder det fra seniorrådgiveren.

Bruce Aylward mener, at man i stedet bør kigge mod de asiatiske lande, hvor man eksempelvis i Kina og Sydkorea ikke har lukket ned for samfundet, men alligevel har haft en mere positiv effekt end tilfældet har været det i Danmark.

Årsagen er ganske enkelt, at man i de lande har været meget bedre til at finde de personer der har udgjort en risiko for de andre, og dermed ladet de raske mennesker holde hjulene på møllen i gang.

Læs også

Dette corona-rygte skal du ikke hoppe på

 

 

Dagens Gossip