Bander truer hjemløse til at udlevere deres kontanthjælp: 'Jeg blev så bange'

ARKIVFOTO. Foto: Polfoto

Hjemløse borgere er blevet målet for bander i Odense. De hjemløse bliver truet til at sælge hash, og hvis de nægter, bliver de truet til at udlevere deres kontanthjælp. Fyns Politi og Kirkens Korshær i Odense bekræfter problemet.

Når man lever på gaden, så et kontanthjælpen vigtig for at kunne klare sig til dagen og vejen. 

Men når de hjemløse i Odense har fået deres kontanthjælp udbetalt af kommunen, så har flere af dem oplevet at blive truet og banket til at udlevere pengene til banden Black Army, skriver tv2.dk.
 
En af de hjemløse, der har mærket bandens hårde metode på egen krop, er hjemløse Ole:

Læs også

Tyv stjæler ældre mands pung i Helsingør: Det kom han til at fortryde

- De ville have mig til at sælge hash. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, siger Ole til tv2.dk.

Efter Ole havde afleveret pengene, fik han alligevel tæsk, hvilket fik ham til at gå til politiet og anmelde overfaldet. Hos Fyns Politi bekræfter man sagen og oplyser at have fået 3-4 lignende anmeldelser. 

- Det er det samme billede vi ser. De socialt udsatte bliver udsat for trusler og har reelt valget mellem at betale eller at starte en pushervirksomhed, siger politiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj, til tv2.dk.

Læs også

Politiet frigiver chokerende video: Derfor vil kvinden på billederne have dig til at se den

Hos Kirkens Korshær frygter man, at problemet er vokser, fordi de socialt udsatte er nemme ofre for banderne, hvis politiet ikke hurtigt griber ind over for afpresningen.

Heinz Wolf, der er leder af Kirkens Korshær i Odense, fortæller, at de kender til 30-40 sager, hvor hjemløse er blevet passet op af Black Army.

Ole er ikke den hjemløse mands rigtige navn, men er blevet anonymiseret af hensyn til hans sikkerhed.