Banken ringede til 88-årig i Slagelse, fordi hans dankort var blevet misbrugt - men sandheden var langt værre

Emil Ryttergaard

367 uger siden

|

30/06/2017
112
En 88-årig mand fra Slagelse fik sig en slem overraskelse, da banken ringede og fortalte, at der var blevet hævet penge på hans dankort. Men så tog sagen en endnu mere ubehagelig drejning.

Dagens topnyheder

Telefonen ringede ildevarslende onsdag formiddag klokken 11.30 hos en 88-årig mand, der bor i Fruesgade i Slagelse på Sjælland.

I den anden ende af røret kunne den 88-årige mand høre en myndig mandestemme, der fortalte, at han ringede fra banken. 

Manden i telefonen havde dårligt nyt, oplyser Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi i deres døgnrapport.

Den 88-åriges dankort var nemlig blevet spærret, efter at ukendte gerningsmænd uretmæssigt havde hævet et beløb på kortet. Manden fra banken ringede altså for at fortælle, at kortet var blevet misbrugt.

Heldigvis havde bankmanden en meget handlekraftig og hjælpsom løsning på problemet. Han ville kigge forbi på mandens adresse og overtage den ældre mands dankort og pinkode, så han personligt kunne skifte kortet ud.

På den måde kunne den 88-årige mand igen bruge sit kort.

Det var ved mandens adresse på Fruesgade i Slagelse, at den mystiske 'bankmand' pludselig dukkede op. Foto: Google Maps

Kort tid efter stod manden på dørmåtten på den 88-åriges bopæl, hvor han fik udleveret dankort og kode.  

Men det var desværre ikke rigtigt, at kortet var blevet misbrugt. Svindlen begyndte første nu. Efter at have fået udleveret kort og kode havde 'bankmanden' hævet et større pengebeløb.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser nu manden for det grove fup. Han beskrives som værende af dansk oprindelse, cirka 40 år, 170 centimeter høj og almindelig af kropsbygning.

Manden var korthåret og iført mørkt jakkesæt. 

Politiet hører gerne fra vidner, der har set manden, og samtidig opfordrer politiet alle borgere til at være meget påpasselige, hvis de hører nogle bede om dankort eller pinkode.

Kvinder advarer mod populær bh: 'Jeg har aldrig haft så ondt i mit liv'