Betjent ramt af skud

Foto: Shutterstock

Dramatisk morgen i nabolandet, hvor en betjent er ramt af skud.

En tysk politibetjent er lettere såret efter, at han onsdag morgen er blevet skudt af en højreorienteret person fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse.

Reichsbürger-bevægelsen er en højreorienteret bevægelse, hvis primære formål er at få Tyskland tilbage til det Deutsches Reich, der udgjorde Tyskland fra 1871 til afslutningen på Anden Verdenskrig i 1945.

Læs også

Advarer: Sådan skal du ikke tørre dit tøj

Skuddet mod betjenten faldt i Reutingen syd for Stuttgart i forbindelse med en større razzia mod Reichsbürger-bevægelsen.

Ifølge den tyske avis Bild skulle flere nuværende politbetjente og soldaters boliger være blandt de steder, der fik uventet besøg og skulle undersøges nærmere.

En lignende operation fandt sted tilbage i december måned, hvor et massivt politiopbud slog til på en række adresser over hele Tyskland.

Her var der også tale om adresser tilhørende blandt andet politifolk og soldater fra det tyske militær. Dengang blev 25 personer anholdt.

Den tyske militære specialenhed Kommando Spezialkräfte (pendant til Jægerkorpset) har også haft nogle udfordringer med meget højreorienterede medlemmer.

Reichsbürger-bevægelsen anerkender ikke den nuværende styreform i Tyskland, som den derfor forsøger at vælte.

Den helt store bekymring blandt tyske politikere er, at flere af medlemmerne af Reichsbürger-bevægelsen netop er toptrænede politi- og militærfolk, som både har adgang til våben samt færdigheder til at anvende disse.

Betjenten meldes lettere såret efter skuddet, og hans situation er stabil. Gerningsmanden har overgivet sig til politiet.

Læs også

Lidl deler kæmpe nyhed

.

Dagens Gossip