Helt væk! Bilist kørte 100 km/t på dansk landevej... Bremserne virkede ikke

Foto: Ritzau/Scanpix

Der var godt nok travlt i den sydlige del af Jylland i weekenden, hvor politiet så hele 421 lovovertrædelser. To af dem var dog af særlig karakter, hvor en blot 15-årig kørte alt for stærkt, mens en anden person kørte alt for hurtigt i en bil uden bremser.

Syd- og Sønderjyllands Politi havde nok at se til i weekenden, hvor der blev begået mere end 421 lovovertrædelser i trafikken. Blandt disse var der især et par iøjnefaldende overtrædelser, da en blot 15-årig kørte alt for hurtigt i en “lånt” bil, mens en anden mand kørte 100 km/t på landevejen i en bil, hvor bremserne ikke virkede.

Under en trafikindsats i forrige weekend på motor- og landeveje i den sydlige politikreds i Jylland, blev der registreret en hel del lovovertrædelser. Det skyldes måske også, at der i perioden den 31. maj til 2. juni blev afholdt DHB (Danmarks Hurtigste Bil) i Padborg Park, og flere af gæsterne her, har måske lidt mere benzin i blodet end den gennemsnitlige dansker.

Under indsatsen fandt politiet en enkelt person, der kørte spirituskørsel, 45 personer der fik klip i kørekortet, hvoraf 35 var bilister og 10 var motorcyklister. Fire personer blev frakendt retten til at køre bil/motorcykel, mens 27 fik betinget frakendt retten til at køre bil/motorcykel.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

Hele 96 bilister får deres køretøj indkaldt til syn, og yderligere 103 køretøjer fik registreret fejl eller mangler. Sidst men ikke mindst, så var der en del sager om manglende brug af sikkerhedssele og andre overtrædelser.

Den hurtigste bilist der blev målt på en landeveje af en fotovogn, blev registreret til 145 km/t.

Bremserne virkede ikke

Nu til de lidt mere kulørte sager. For mens ovenstående naturligvis ikke er i orden, så var der to personer, der alligevel valgte at træde ekstra meget i spinaten.

Den første var en blot 15-årig dreng, der altså fortsat har mindst to år endnu, indtil han må sidde bag rattet i en bil. Drengen havde ifølge politiets rapport “lånt” et køretøj, og han kørte 118 kilometer i timen på landevej, hvor der altså måtte køres 80 kilometer i timen.

Den mest kulørte sag fortæller politiet om i bunden af deres rapport, hvor de nævner, at en bilist kørte 100 kilometer i timen på landevej, hvilket for det første er 20 kilometer i timen hurtigere end skiltningen viste, men derudover så virkede fodbremsen i bilen altså ikke.

Den eneste måde bilisten kunne bremse på, var enten at lade farten løbe ud stille og roligt, eller benytte sig af håndbremsen. Det er dog meget usikkert, især hvis det foregår i høj fart.

Politiet beretter ikke om, hvad de to sidste personer fik i straf, men de opfordrer til gengæld til, at folk letter foden fra speederen. Derudover skal folk være bedre til at få deres biler til syn.

Positivt var det til gengæld, at kun en person blev stoppet med alkohol i blodet, mens ingen blev stoppet med narkotika.

Læs også

Pas på: I denne uge holder politiet særligt øje med disse bilister

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip