Pas på: I denne uge holder politiet særligt øje med disse bilister

I denne uge er politiet særligt opmærksomme på bilister, der har enten alkohol eller narkotika i blodet. Hvert femte dødsulykke i trafikken skyldes nemlig bilister, der er påvirkede af alkohol.

Med jævne mellemrum er politiet særligt ude at kigge efter visse bilister, for at skabe opmærksomhed mod et problem. Tidligere på året har politiet holdt særligt øje med personer, der enten ikke var opmærksomme nok bag rattet, eller bilister der kørte for hurtigt.

Nu er det en ny gruppe af bilister, som politiet holder øje med i denne uge, og det er faktisk de farligste af dem alle. Det er nemlig de bilister, der kører rundt med enten narkotika eller alkohol i blodet.

Læs også

Årets klaphat: Filmede politiet mens han kørte forbi - Blev stoppet med masse af narko på sig

Den type af bilister udgør nemlig en stor trussel for trafiksikkerheden, da trafikanter påvirket af spiritus er involveret i hver femte dødsulykke. Det fortæller politiet i en pressemeddelelse, hvor de gør opmærksom på den kontrol, de har sat i gang pr. dags dato.

Stadig trafikanter der ikke har forstået budskabet

I pressemeddelelsen fra politiet fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, at danskerne generelt er blevet bedre til at tage afstand fra kørsel med alkohol i blodet, men at der fortsat er folk, der mangler at forstå budskabet.

“Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,” fortæller han.

Politiet skriver, at der er cirka 10 gange større sandsynlighed for at komme alvorligt til skade i trafikken, hvis man er spirituspåvirket i en let grad, men at risikoen stiger betragteligt, desto højere ens promille er.

Fra 2012 til 2017 har 195 trafikanter mistet livet, og mere end 1.300 er kommet alvorligt til skade i forbindelse med spiritusuheld i Danmark.

Den målrettede indsats fra politiet starter pr. dags dato, og den slutter igen mandag den 10. juni. Dermed løber den hele uge 23 og den første dag i uge 24.

Læs også

Det skulle jo komme: Cyklister rasende på bilist, der overhaler og derefter bremser hårdt op

 

 

Dagens Gossip