Da politiet spurgte rumænere om de kendte jakke sammen med tyvekoster, svarede den ene: 'Det er min’

Sol Stoffregen

400 uger siden

|

13/11/2016
112
Det var denne jakke, der fældede tyvene. Foto: Politiet.
Det var denne jakke, der fældede tyvene. Foto: Politiet.
De syv rumænere begik en graverende fejl.

Dagens topnyheder

Tirsdag blev en firma i byen Romerik i det sydøstlige Norge udsat for et groft tyverier. Tyvene løb med værktøj for over en million norske kroner, og de ansatte kunne ikke komme til at arbejde.

Men onsdag fik politiet et uventet gennembrud i sagen, da de stødte på en standset bil, der tilsyneladende var blevet efterladt på grund af motorproblemer. Inden i bilen lå meget af det stjålne værktøj og en del jakker, skriver det norske medie NRK.

Da politiet var ved at undersøge bilen, dukkede en anden bil med syv rumænere op med et slæbetov. Ingen af dem ville kendes ved tyvekosterne. 

Men da betjentene stillede et ekstra spørgsmål, gik en af rumænerne i fælden, afslører politiets advokat, John Skarpeid.

Her ses en del af værktøjet, som rumænerne stjal fra firmaet. Foto: Politiet.

- Vi tog en af jakkerne i bilen sammen med byttet og spurgte de mistænkte, om nogen kendte til jakken. “Det er min”, svarede en af dem. Så vi kan sige, at han indrømmede sin skyld, siger John Skarpeid til NRK.

Det er politiets teori, at rumænerne var på vej ud af landet efter et hurtigt 'tyvetogt' med de stjålne genstande, da deres bil brød sammen.

Ifølge norsk politi kan de mistænkte, som er varetægtsfængslede, forvente op til 2 års fængsel, hvis de bliver dømt.