Dansk politi-skandale: Over 100 kvinder overvåget

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Østjyllands Politi er blevet ramt af en overvågningsskandale af dimensioner.

Der er en medarbejder ved Østjyllands Politi, der mistænkes for at have skaffet sig ulovlig adgang til 100 kollegers telefoner - og det skulle primært være kvinder. 

Det ser dermed ud til, at Østjyllands Politi, hvor sagen udspringer fra, er blevet ramt af en hidtil uset overvågningsskandale. 

Læs også

Nu får 18-årig klimahelt sin egen statue: “Inspiration til andre unge piger”

 Ekstra Bladet skriver, at en mandlig IT-medarbejder ved politikredsen er blevet sigtet for at have skaffet sig adgang til over 100 kollegers telefoner. 

I takt med, at han fik adgang til telefonerne, skulle han gennem en længere periode have opbevaret materialet privat. 

Ekstra Bladet oplyser endvidere, at man endnu ikke har overblik over, hvor mange ofre, der er tale om. Det skulle dog primært være kvindelige kollegers telefoner, som manden har skaffet sig adgang til på ulovlig vis. 

"Jeg kan bekræfte, at vi har en sag, og at den er videresendt til Midt- og Vestjyllands Politi til videre efterforskning, men jeg kan ikke sige mere end det," siger politidirektør hos Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman til Ekstra Bladet.

Manden har sin daglige gang på Politigården i Århus og han skulle have adskillige års erfaring som IT-medarbejder. Han fik mandag ransaget sin bopæl, hvor politiet endte med at beslaglægge en større mængde materiale. 

Han blev i den forbindelse anholdt og sigtet.

Læs også

Ny rapport: Næsten 50 er døde efter AstraZeneca-vaccine

 

Dagens Gossip