Det så du ikke i udsendelsen om Tønderpigen: Zandra er blevet muslim

Zandra Berthelsen ser lidt anderledes ud nu, end hun gjorde i dokumentaren. Screendump: TV2.

Der er sket meget i den unge kvindes liv på det seneste.

I går aftes blev danske seere taget med på en hårrejsende tur ind i Zandra Berthelsens barndom i dokumentaren ‘Pigen fra Tøndersagen - min historie’ på TV 2.

Hovedpersonen i Danmarks mest omtalte misbrugssag stod for første gang frem og fortalte åbent om sin grusomme opvækst med daglige seksuelle overgreb fra sin far, som siden udviklede sig til, hun blev lejet ud til farens venner og fremmede mænd, da hun var helt lille.

I mere end 10 år blev Zandra Berthelsen udsat for vold, trusler og grove seksuelle overgreb, inden Tønder Kommune greb ind i sommeren 2005 og fjernede 11-årige Zandra Berthelsen og hendes lillesøster fra deres sexgale far og deres psykisk syge mor, som kendte til døtrenes pinsler uden at gribe ind.

Læs også

4-årig dreng voldtaget af asylansøger på toilet

Men dokumentaren afslørede ikke, at Tønderpigen, der nu er en ung kvinde, er blevet praktiserende muslim. I løbet af de seneste uger er Zandra Berthelsen begyndt at efterleve Allahs regler og går med tørklæde og muslimsk klædedragt, skriver TV2.

- Det kan godt være, at der er nogle, der synes, det er underligt. Men det er der ikke noget at gøre ved. Det er min tro, og den er jeg stolt af, forklarer Zandra Berthelsen, der indtil for kort tid siden har boet på et opholdssted for psykisk sårbare, til TV2.

Allerede for et år siden konverterede Zandra Berthelsen til islam, men det er først for nylig, at hun har valgt at gå i moské og bære tørklæde og klædedragt. 

Med den nye trosretning føler den unge kvinde, at der er kommet styr på hendes turbulente liv. 

Læs også

Gravide Louise blev slået ihjel i Elverparken: Politiet hælder til denne teori

- Med det liv jeg har levet, har jeg brug for et liv med struktur. Og det får jeg gennem islam. Her får jeg også noget at leve op til og noget at lever efter. Det hjælper mig på rigtig mange måder, og det styrker min identitet. Jeg føler mig mere sikker på mig selv, siger hun til TV2.

Siden Zandra slap væk fra sin fars greb, har hun kæmpet med at finde sig til rette i livet hos plejefamilier og på bosteder for psykisk sårbare.

Hun har blandt andet været ind og ud af psykiatriske hospitaler, taget hårde stoffer, gjort skade på sig selv og forsøgt selvmord. 

I de sidste måneder har Tønderpigen, der har diagnosen skizofreni, boet i en lejlighed for sig selv, mens hun prøver at tage en studentereksamen. Anden del af udsendelsen om Zandra Berthelsens groteske opvækst bliver vist på TV 2 i aften.

 

Dagens Gossip