Detektiv er ikke i tvivl: Her skal I lede efter Maddie

Emil Ryttergaard

379 uger siden

|

10/04/2017
112
foto: arkivfoto
foto: arkivfoto
En britisk privatdetektiv er overbevist om, at Maddie McCann bliver holdt fanget i en lille landsby tæt på hotellet, som hun forsvandt fra.

Dagens topnyheder

Madeleine McCann er i live og holdes fanget i byen Algarve, der ligger på Portugals sydkyst. 

Så skråsikker lyder meldingen fra privatdetektiven Dave Edgar, der for tre år siden arbejdede sammen med det britiske politi Scotland Yard i et forsøg på at finde den forsvundne britiske pige. Det skriver britiske Daily Express.

- Der er alle mulige grunde til at tro, at Madeleine stadigvæk er i live og bliver gemt et sted. Der er utallige isolerede ejendomme nær Algarve, hvor Madeleine kan være holdt fanget, siger Dave Edgar til avisen.  

Forældrene Kate og Gerry McCann har forgæves ledt efter deres datter i snart 10 år. Foto: Polfoto

Efterforskeren opfordrer nu vidner til at stå frem i sagen, så politiet kan få nye oplysninger om de mulige gerningsmænd, som måske har kidnappet den lille pige. 

Han er overbevist om, at andre personer end gerningsmændene ved noget om den mystiske forsvinden:

- Ifølge min erfaring er det naturligt, at gerningsmænd ofte betror sig til andre af forskellige grunde, og derfor er det vigtigt, at disse personer, som ved noget, nu står frem og taler med myndighederne, siger den nu pensionerede detektiv Dave Edgar.  

Da britisk politi genoptog sagen i maj 2011, var den private efterforsker med til at hjælpe politiet med at samle spor i sagen på forældrenes vegne.

Dave Edgar fortæller i et interview, at flere spor førte til isolerede bebyggelser udenfor den potugisiske ferieby. De spor blev samlet sammen og overleveret til de britiske myndigheder. 

Den 3. maj 2017, altså om under en måned, er det 10 år siden, at den fireårige Madeleine McCann forsvandt på en ferie i Portugal med sine to britiske forældre. 

Siden har der været mange retssager vedrørende pigens forsvinden. 

Forældreparret kan være nødsaget til at søsatte en privat efterforskning, når britisk politi sandsynligvis skrinlægger efterforskningen senere i år. Foto: Polfoto

Senest har forældrene Gerry og Kate McCann senest tabt en kontroversiel retssag i Portugal om en bog skrevet af en af den portugisiske efterforsker Goncalo Amaral. 

Amarals teori gik på, at forældrene ved en ulykke selv tog livet af deres datter og forsøgte at skjule deres forbrydelse ved at opfinde en historie om pigens forsvinden. Gerry og Kate McCann forsøgte at få standset publiceringen, men tabte retssagen.

Goncalo Amaral med sin bog 'The Truth of the Lie' - 'Sandheden om løgnen.' Foto: Polfoto

Forældrene mente, at der var tale om bagvaskelse, men forbuddet mod bogen blev altså ophævet af de portugisiske myndigheder. 

Ifølge den britiske avis er der stadig fire britiske betjente, der undersøger sporene om Madeleine McCanns forsvinden, og de har fået bevilliget en ekstra sum penge indtil efteråret, hvorefter sagen sandsynligvis bliver skrinlagt. 

Hvis politiet opgiver sagen, kan forældrene være nødsaget til at søsætte deres egen private efterforskning, hvis de da ikke beslutter sig for at opgive at søge efter deres datter.

En britisk stedfar blev chokeret, da hans seksårige datter vækkede ham en tidlig morgen og spurgte, hvorfor der lå en fremmed mand i hendes seng.