Erfaren efterforsker om drabssigtet i Emilie-sagen: Tidligere dom har talt med

En jysk lastbilchauffør med broget fortid er formentlig ikke den eneste mistænkte, som politiet har haft i kikkerten, fortæller en tidligere drabschef til BT.

Sagen om den forsvundne 18-årige Emilie Meng har taget mange drejninger, siden at den unge kvinde fra Korsør forsvandt sportløst om morgen 10. juli efter en bytur. Senest kom det frem mandag aften, at politiet i august anholdt og sigtede en 33-årig jysk lastbilchauffør fra Sønderjylland for manddrab på Emilie Meng.

Men den 33-årige mand, der siden blev frikendt, er formentlig langt fra den eneste dansker, der har været i politiets søgelys, fortæller den tidligere chef for politiets rejsehold Kurt Kragh til BT.

Læs også

Lastbilchauffør blev sigtet for drab på Emilie Meng i august måned

- I sådan en sag kan der være op til 50 mistænkte, og du kan ikke rende rundt og anholde 50 personer. Derfor taler vi ofte med folk på stedet eller tager dem frivilligt med, men der kan være tilfælde, hvor man vælger at anholde, fordi det giver nogle rettigheder at være anholdt og sigtet, siger han og påpeger, at selvom Emilie Meng ikke er blevet fundet, kan politiet godt sigte mistænkte for manddrab, til BT.

Det viste sig, at lastbilchaufføren havde et albi, og politiet fandt heller ikke spor af Emilie Meng i hans hjem, og defor blev han løsladt. Det var en bekendt af den 33-årige mand, der kontaktede politiet med bange anelser.

Lastbilchaufføren fangede formentlig politiets opmærksomhed, fordi han  tidligere er dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig, som sendte ham bag tremmer, konkluderer Kurt Kragh

Læs også

Missing People trækker sig fra jagten på Emilie Meng: Vi vil ikke blandes ind i al den virvar

- I og med at han er tidligere dømt, tæller det jo også med i den vurdering. Så jeg vil ikke sige, at der er noget forkert i det, at han har sagt nogle ting, der inkriminerer ham, og så kan det godt være, man har sagt, man anholder ham, og så tjekker ham bagefter, forklarer den tidligere chef for politiets rejsehold til BT.

Det er helt almindeligt, at politiet ikke fortæller offentligheden om anholdelser og sigtelser i sager som denne. 

Inden oplysningerne om den 33-årige lastbilchauffør kom frem i går, mandag, var en 67-årig pensionist under kraftig mistanke, og politiet ransagede hans hus ikke mindre end fire gange. Også her endte den mistænkte med at gå fri.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip