Få dage inden retssagen mod Peter Madsen: Nu udtaler Kim Walls mor sig

Mindehøjtidelighed for Kim Wall i New York på Columbia University. Foto: Scanpix

Ingrid Wall er opsat på at holde mindet om sin datter i live. Hendes historie skal ikke slutte i ubåden.

Familien til den 30-årige svenske journalist Kim Wall har oprettet en mindefond, der skal give yngre kvindelige journalister mulighed for at forfølge deres mål og drømme og lave journalistik i hele verden, som Kim Wall gjorde, inden hendes liv endte brat i august 2017.

Familien vil holde mindet om Kim Wall i live, så hendes historie ikke ender i ubåden Nautilus.

- For alle bliver dette en måde at fokusere på en fortsættelse, i stedet for at det sluttede den her aften i den her ubåd. Det betyder, at hun kommer til at leve videre, siger Ingrid Wall til det svenske nyhedsbureauet TT.

Kim Walls mindefond bliver drevet af den unge journalists familie og venner i samarbejde med International Women's Media Foundation (IMWF), og der er indtil videre kommet 2.000 donationer ind, hvilket er mere end forventet.

Mindehøjtidelighed for Kim Wall i New York på Columbia University. Kim Walls mor Ingrid Wall til venstre. Foto: Scanpix

Ubåden Nautilus, hvor Kim Wall tilbragte sine sidste timer i live. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Derfor kan fonden fortsætte med at støtte unge, kvindelige journalister i længere tid. Modtagere af stipendiet får blandt andet dækket deres rejseomkostninger og forsikringer, hvilket er særligt vigtigt for Ingrid Wall:

- Kim har altid været forsikret, når hun har været ude og rejse, men ikke når hun var i København. København er jo 'hjemme'.

Mindefonden handler også om at huske de mange historier, som Kim Wall nåede at dykke ned i og folde ud, inden hun døde.

- Hun skrev jo gerne om skæve mennesker og skæve fænomener. Der var ingen mainstream-reportager, hun fandt de her små guldkorn, som ikke alle andre havde fundet. Kim kaldte det selv 'rebelske undertoner', det kunne være næsten alt, siger Ingrid Wall til TT.

Læs også

Peter Madsen forladt af sin kone

Retssagen mod Peter Madsen begynder 8. marts i Københavns Byret. Han erkender at have parteret Kim Wall, men fastholder, at hun døde som følge af en ulykke.

Kim Wall steg ombord på Peter Madsens hjemmebyggede ubåd om aftenen 10. august 2017. Hun vinkede og smilede til sine venner og kæreste, mens hun og Peter Madsen gled gennem vandet ved Refshaleøen i København. Det var sidste gang, hun blev set i live. 

Kim Walls danske kæreste bryder tavsheden: Peter Madsen sendte pludselig en sms om aftenen

 

Dagens Gossip