Familiefar angrebet med skruetrækker, mens børnene sov - så begik gerningsmanden en stor fejl

En 35-årige mand fra Horsens blev natten til mandag angrebet i sit hjem, men hans to børn sov. Gerningsmanden er nu fængslet, da han glemte et afgørende bevis på gerningsstedet.

Natten til mandag blev en 35-årig østjysk familiefar overrasket i sit hjem på Spedalsø i Horsens, da en bevæbnet hjemmerøver pludselig stod i hans stue.

Nu er den 26-årige gerningsmanden sigtet for både forsøg på hjemmerøveri og grov vold. Det skriver Horsens Folkeblad.

Ved et grundlovsforhør i Retten i Horsens mandag, forklarede anklageren, at den 35-årige familiefar, efter eget udsagn, var faldet i søvn på sin sofa i stuen, da han blev vækket omkring klokken 3.30.

Her vågnede han til synet af en fremmede mand, som ifølge den 35-åriges forklaring var iført både hue, tørklæde og maske der dækkede ansigtet.

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Den fremmede stod bøjet ind over husets computer og havde en skruetrækker i hånden, lød forklaringen.

Den 35-årige skulle herefter have råbt ‘hvad laver du her’ og ‘kan du komme ud’, hvilket dog fik den fremmede til at fare frem og stikke ud efter ham med skruetrækkeren.

Det udviklede sig herefter til kamp mellem de to, og den 35-årige blev da også ramt af skruetrækkeren 5-10 gange i ansigtet, inden han fik overmanden gerningsmanden.

Sidstnævnte formåede dog pludselig at få fat på en køkkenkniv, hvilket fik den 35-årige til at trække sig bede overfaldsmandne om at tage hensyn til børnene i huset.

Første gang i seks år: Julelastbilen fra Coca Cola kommer til Danmark

Det fik hjemmerøveren til at stikke af, men undervejs tabte han sin mobiltelefon, hvilket efterfølgende gjorde det let for politiet at finde frem til gerningsmanden, der klokken 6.04 blev anholdt på en adresse i Horsens.

Han viste sig at være en 26-årig lokal mand, der mandag under grundlovsforhøret forklarede dommerne, at han havde været på flugt fra politiet, og at han sammen med en kammerat havde opsøgt den 35-åriges hus, da han havde fået at vide, at man her kunne købe hash.

Det var her den voldsomme episode fandt sted. Foto: Google Maps

Han forklarede også, at det var kammeraten, der åbnede døren, men at han selv gik først ind.

- Jeg kunne ikke se nogen, så jeg råbte ‘hallo’. Og pludselig blev jeg jordet over som i amerikansk fodbold og knaldet helt over i opvaskemaskinen. Jeg panikkede og måtte kæmpe for mit liv, mens han slog og holdt mig nede. Jeg greb en køkkenkniv, men jeg har aldrig haft en skruetrækker, forklarede den 26-årige, ifølge Horsens Folkeblad, under grundlovsforhøret.

Dansk forskning: Din mund afslører, om du bliver fed

Som del af sin bevisførelse kunne anklageren dog fremvise både rapport og fotos fra skadestuen, der viste, hvordan den 35-årige familiefar havde fået flere stiksår og flænger på op til otte centimeter i ansigtet og hovedbundet.

Efter de to modstridende forklaringer fandt dommeren dog begrundet mistanke om, at den 26-årig var til stede på adressen for at stjæle, og at han foruden grov vold dermed også har gjort sig skyldig i forsøg på hjemmerøveri.

Og med særlig vægt på den 35-åriges forklaring og på de skader, der var dokumenteret, valgte dommeren derfor at sigtet den 26-årige for forsøg på hjemmerøveri samt for grov vold i gentagelses-tilfælde.

Efter en kort snak med sin forsvarer valgte den 26-årige at acceptere, hvorefter han blev varetægtsfængslet

Han var i forvejen på flugt fra afsoning af en dom på 10 måneders fængsel, som han blev ikendt i maj 2017 for grov vold.

Læs også: Misbrugte sin datter seksuelt i årevis: 42-årig far idømt fem et halvt års fængsel

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip