Gimi Levakovic er en fri mand: Har afsonet sin straf

Kristine Bugbee

392 uger siden

|

05/01/2017
112
Gimi Levakovic er på fri fod i Danmark efter at have afsonet hele sin fængselsstraf for alle sine domme.

Dagens topnyheder

Den kroatiske statsborger Gimi Levakovic, også kendt som 'sigøjnerbossen', er blevet løsladt fra fængslet og kan nu genoptage sin almindelige hverdag i Danmark. Det fortæller hans advokat Michael Juul Eriksen til BT.

Gimi Levakovic skabte stor debat i Danmark sidste år, da flere mente, at den  47-årige serieforbryder burde udvises af Danmark. Men Gimi Levakovic slap med et år og seks måneders fængsel på grund af sin tilknytning til Danmark. 

Retten i Næstved idømte Gimi Levakovic udvisning i 12 år for dødstrusler og våbenbesiddelse, men Landsretten valgte altså at omstøde dommen, så Levakovic kunne blive i landet, hvilket mange var dybt utilfredse med.

Selvom Gimi Levakovic er kroatisk statsborger, har han boet langt det meste af sit liv i Danmark, ligesom at han har børn, som er født i Danmark, og som han har fuld forældremyndighed over.

Ifølge BT er hans straffeattest plettet af ikke færre end 26 domme for blandt andet grov vold, vidnetrusler, afpresning, hæleri, våbenbesiddelse og tyveri. 

Dansk Folkeparties udlændingeordfører Martin Henriksen siger til BT, at det er en falliterklæring for det danske retssamfund, at Gimi Levakovic nu er på fri fod. Han tilføjer, at han vil arbejde på at gøre det nemmere at udvise kriminelle udlændinge. 

Ifølge Michael Juul Eriksen blev hans klient løsladt lige før jul.