Her holder politiet særligt øje med bilister i denne uge

Foto: Politi

I løbet af denne uge vil politiet være med til stede på vejene, og det skyldes en ganske særligt landsdækkende kontrol.

Når du sætter dig ud i bilen og kører af sted mod arbejdet eller studiet, så vil du muligvis opleve mere politi end du normalt plejer.

Det er der en ganske god grund til, da Rigspolitiet i dag har meddelt, at de laver en landsdækkende færdselskontrol.

Læs også

Rystet muslim raser mod McDonalds: Det var så forkert

Kontrollen har til formål at gøre vejene mere sikre, og det er særligt hastigheden, som politiet har i sinde at holde øje med.

Fokusområdet bliver skoleveje i Danmark, og derfor vil der være stor mulighed for at møde politiet fra i dag til og med fredag den 10. januar, hvis du kører i et området, hvor der ligger en skole.

“Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene,” fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Det er dog ikke kun bilister, som politiet holder øje med. Under kontrollen vil politiet også kigge på, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne.

De vil derfor tjekke, om børnene taler i håndholdt telefon, har husket cykellygterne, eller om de cykler over for rødt.

Læs også

Enlig mor begyndte at græde, da hun så drikkepengene

 

 

Dagens Gossip