Hev lillesøster med: Nu er 23-årig kvinde idømt fem års fængsel

Foto: Shutterstock.

Den 23-årige kvinde er blevet idømt fem års fængsel.

Den unge kvinde var tiltalt for i perioden september 2016 til marts 2019 at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien og der i gennem have fremmet terrororganisationens virksomhed.

Læs også

Hukommelsen ‘svigter’ for 67-årig kvinde i Bilka

Sådan skriver Københavns Vestegns Politi. 

Samtidig var kvinden tiltalt for at have forsøgt at hjælpe sin lillesøster til at tilslutte sig terrororganisationen og slutteligt var hun tiltalt for at være rejst ind i Raqqa-regionen i Syrien, som på det tidspunkt var kontrolleret af IS.

Da kvinden landede i Københavns Lufthavn i juli 2020, blev hun anholdt. Fordinden blev hun sat på et fly af de tyrkiske myndigheder, som havde haft kvinden tilbageholdt i en længere periode.

Inden anholdelsen i lufthavnen, havde dansk politi intensivt efterforsket omstændighederne omkring hendes forsvinden fra Danmark, skriver Københavns Vestegns Politi.  

Undervejs i sagen har kvinden ikke nøjagtig kunne redegøre for sin færden i den periode, hvor politiet og anklagemyndigheden vurderer, at hun har været Syrien, men hun har fortalt, at hun var i Tyrkiet og Egypten på grund af en kæreste. 

Denne forklaring valgte retten fuldstændig at tilsidesætte.

”Det har været vores påstand at kvinden ikke bare rejste ind i Syrien og tilsluttede sig IS – men også forsøgte at hjælpe sin lillesøster med det samme. Det har retten på alle punkter været enig i, og derfor er kvinden nu blevet dømt”, siger specialanklager Bo Bjerregaard.

Den 23-årige kvinde har taget betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen. Hun er fortsat fængslet frem til evt. Anke, oplyser politiet.

Læs også

Barnevogn udbrændt: Politiet mistænker babyalarm

 

 

 

Dagens Gossip