Hjemløses ejendele og pant brændt ned til grunden i københavnsk park

Folkets Park efter stor brand. Foto: Bwalya Sørensen

En påsat brand i Folkets Park sent i aftes skaber bekymring blandt byens flaskesamlere. Politiet efterforsker sagen, som formentlig skyldes konflikter mellem forskellige grupper, som holder til i området.

Omkring midnat i går udbrød der brand i Folkets Park på Nørrebro i København

En gruppe hjemløse flaskesamlere, der sover og opholder sig i parken, kunne i går se deres indsamlede flasker og soveposer i flammer, og i dag er der kun de nedbrændte rester tilbage.  

- De er meget utrygge, stressede og kede af det. De har ikke et hjem, og det er de få ting, som de har, der nu er brændt ned.

Sådan lyder det fra it-konsulent Bwalya Sørensen, der er aktivist og grundlægger af den danske afdeling af black Lives Matter, der har kontakt til de chokerede flaskesamlere. 

Læs også

To piger gjorde chok-fund på græsplæne efter skole: Piger og forældre får krisehjælp

Ifølge Bwalya Sørensen så vidner i går aftes to til tre unge maskerede mænd af anden etnisk herkomst gå mod de hjemløses ejendele og sætte ild til plastikposer, pantflasker og soveposer, hvorefter gerningsmændene flygtede fra stedet. Det er primært afrikanske flaskesamlere, der holder til i området.

Episoden bekræftes af vagtchef Henrik Moll fra KBH Politi.

Mange hjemløse flaskesamlere har mistet deres eneste ejendele i branden. Foto: Bwalya Sørensen

- Det er vores vurdering, at der er tale om en påsat brand, der starter cirka kvart i tolv igår aftes. Vi kommer hurtigt ud til stedet, hvor vi samler beviser og tager rapport, og lige nu er sagen blevet sendt videre til brandteknisk efterforskning, siger vagtchefen til Dagens.dk.

Ifølge Bwalya Sørensen så har der i området været flere overfald mod pantsamlerne som følge af konflikter i området omkring Folkets Hus, som angiveligt skyldes spændinger mellem hjemløse, østeuropæere og bandegrupperinger. 

Læs også

Ung mand kørte galt på motorcykel med 160 i timen - gemte en overraskelse i sokken

For Bwalya Sørensen er det vigtigt at få samlet penge og soveposer ind til de afrikanske hjemløse, der ikke længere har noget tilbage:

- Normalt er humøret blandt flaskesamlerne højt op til Distortion, hvor de kan tjene mange penge på pant. Men efter i går er flere blevet bange. Derfor vil flere aktivistgrupper, der holder til i Folkets Hus lave et event, hvor vi laver og sælger noget mad, så vi kan samle penge og soveposer ind til de berørte hjemløse, siger hun til Dagens.dk.

Lille pige fundet bevidstløs på gade i Rødovre: Forældre var gået kolde med små børn på bagsædet

For seneste nyheder og 112 historier klik her.

 

Dagens Gossip