Kidnappede 10-årig pige på gaden: Nu er to mænd anholdt i Danmark

26/05/2023 21:13

Nicolai Busekist

112
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
To mænd, der stod bag kidnapningen af en 10-årig pige på åben gade, er blevet anholdt i Danmark.

Mest læste i dag

Torsdag morgen kidnappede to mænd en blot 10-årig pige på gaden. Fredag er de to mænd blevet anholdt i Danmark.

Det betyder, at en international menneskejagt dermed har fået sin afslutning på danske grund. Det skriver B.T.

I et opslag på Twitter bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man kl. 14.30 fredag har pågrebet to mænd. De to mænd er involveret i en sag om bortførelse af et barn fra Frankrig.

"En 10-årig pige er i god behold hos de danske myndigheder. Der forventes fremstilling i morgen, og vi har derfor ikke yderligere kommentarer," oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge flere franske medier blev en 10-årig pige ved navn Eya kidnappet torsdag morgen kl. 8.15. Kidnapningen skete i byen Isère, der ligger i det sydlige Frankrig. Hun gik med sin mor på gaden, da hun blev kidnappet af de to mænd.

Ifølge den franske anklagemyndighed var det Eyas far og en anden mand, der stod bag kidnapningen. For at sikre, at moderen ikke gjorde modstand, brugte de tåregas til at pacificere hende, hvorefter de tog den lille pige med sig.

B.T. skriver, at man har haft fokus på, at den mulige destination for de to mænd kunne være enten Sverige eller Tunesien. Det skyldes, at faderen har statsborgerskab i de to lande.

Da man fra start havde en formodning om, at de to mænd ikke ville blive i Frankrig, blev der udstedt en international arrestordre på hver af dem.

"Politiet ringede til mig, og nu skal jeg hente hende. Jeg tager bare mine dokumenter, og så vil jeg hente hende. Tak til jer alle sammen," lyder det fra pigens mor Amira ifølge franske RTL.

Anholdelsen af de to mænd fandt sted i Rødbyhavn.