Sygemeldt Jakob Ellemann-Jensen beskyldes for vildledning

26/05/2023 16:26

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Sygemeldte Jakob Ellemann-Jensen er havnet i lidt af et stormvejr, da han fra flere sider bliver beskyldt for vildledning.

Mest læste i dag

Der er flere partier, der føler, at de er blevet vildledt af den sygemeldte Venstre-formand og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen. Ifølge DR har det fået dem til at kræve både redegørelser og samråd.

Sagen handler om hastebehandling af indkøb af nyt artilleri, som blev købt af den israelske våbenproducent Elbit Systems.

Det er som sådan ikke noget problem, men det er den begrundelse, som Jakob Ellemann-Jensen kom med for, hvorfor det var vigtigt, at indkøbet blev hastebehandlet.

Tilsyneladende var flere andre politikere enige i, at det var vigtigt, at det blev det. Det tog nemlig kun ganske få timer at få godkendt denne hastebehandling.

Nu er det dog kommet frem, at der er flere partier, der følger sig vildledt i sagen. De mener nemlig, at de ganske enkelt er blevet misinformeret om, hvorfor det var nødvendigt at hastebehandle forslaget.

Både Enhedslisten, SF, De Konservative og Danmarksdemokraterne står fast ved, at de fik at vide, at det var vigtigt at hastebehandlet forslaget, da det konkrete tilbud fra producenten udløb ganske få dage senere.

Mediet Altinget har dog afsløret, at en aktindsigt viser, at det ikke helt var tilbuddet. Faktisk udløb tilbuddet først flere måneder senere, hvorfor regeringen havde mulighed for at vente med at acceptere tilbuddet helt frem til juni.

Det har fået flere partier og politikere til at reagere, hvilket blandt andet omfatter Enhedslistens Pelle Dragsted.

"Det er meget alvorligt. Som medlem af Finansudvalget føler jeg mig misinformeret," siger han til Altinget.

Danmarksdemokraternes Dennis Flydtkjær har tilmed udtalt, at han er klar til at kalde forsvarsministeren i samråd om sagen.

Ifølge Altinget har fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen har forklaret, at det ikke var selve tilbuddet, der udløb. Derimod var det en mulighed for hurtig levering, der udløb, og derfor var det vigtigt at accepterer tilbuddet hurtigt.